Algemeen3 tips hoe je online verkopen via Marktplaats uitspeelt

3 tips hoe je online verkopen via Marktplaats uitspeelt

Deze tijden zijn voor iedereen raar, maar elk nadeel heeft zijn voordeel. Doordat we met zijn allen gedwongen binnen zitten krijgen we ook de mogelijkheid dingen aan te pakken die we normaal niet zouden doen. Voor mij betekent dit bijvoorbeeld dat ik echt de tijd kan nemen om te klussen en schoon te maken. Ik ben een ontzettende hoarder (iemand die een obsessieve drang voelt om dingen te bewaren en niks kan weggooien) dus mijn huis staat vol met spullen waar ik al jaren niet meer naar om heb gekeken. Daarom is mijn doel in deze quaraintaine: deze spullen op Marktplaats zetten en verkopen, zodat ik er ook nog wat aan overhoud. Ben je benieuwd naar handige Marktplaats tips? Lees dan deze blog!

Foto’s zijn belangrijk

De foto’s op je Marktplaats account zijn net als de etalage van een winkel: als het er niet goed, duidelijk en helder uitziet gaan mensen er niet op klikken. Daarom is het super belangrijk dat je van alles wat je wilt verkopen goede foto’s maakt, bij daglicht. Verkoop je bijvoorbeeld een meubelstuk, probeer dan van alle kanten een foto te maken en eventuele beschadigingen er ook echt duidelijk op te zetten, zodat mensen niet voor verrassingen komen te staan.

Kies je verpakkingsmateriaal juist uit

Verkoop je kleinere producten zoals bijvoorbeeld boeken, sieraden of kleine decoratiestukken? Dan kun je een hoop geld besparen op het verpakkingsmateriaal. Ik ken een hoop mensen die keer voor keer een doos of envelop kopen bij postwinkels, maar dit is enorm duur. Je kunt beter bij een verpakkingsmateriaal groothandel in één keer een groot aantal verpakkingen halen. Dit is een stuk goedkoper, en zo garandeer je ook een veilige verzending van de producten.

Beschrijvingen zijn doorslaggevend

Het is heel belangrijk om álle producten te voorzien van een goede en uitgebreide omschrijving. Zeker bij producten zoals bijvoorbeeld meubels, is het belangrijk dat mensen weten waar ze aan toe zijn. Het kan veel tijd kosten om dit achteraf allemaal op te zoeken, dus je kunt het beter in één keer goed doen. Ga je iets verkopen, schrijf eerst de afmetingen op en ga dan foto’s maken. Zet alle afmetingen in de beschrijving en zorg ervoor dat je ook erbij schrijft wat het materiaal van het product is, hoe oud het is en vooral: in welke staat het is. Mensen houden er niet van als een advertentie misleidend is, dus wees altijd eerlijk over de staat en pas je prijs hier ook op aan!

Random blogs vandaag

Laatste berichten

Gerelateerde berichten