WonenDe mooiste plissé gordijnen passend bij jouw interieur

De mooiste plissé gordijnen passend bij jouw interieur

Gordijnen zijn een belangrijk onderdeel in het interieur en kunnen je inrichting maken of breken. Ze zijn er in vele vormen en maten en de keus kan overweldigend zijn. Ga je voor gordijnen die de kamer goed verduisteren of vind je het juist fijn als je nog wel wat licht je kamer in krijgt? In dit artikel lichten we plissé gordijnen toe. Dit zijn eenvoudige maar verfijnde gordijnen die zichzelf opvouwen bij het openen. Ze vormen een sfeervolle toevoeging aan je inrichting en zijn bijvoorbeeld zeer geschikt voor in je woonkamer.

 

De verfijnde optie voor een strak interieur: plissé gordijnen

Plisse gordijnen zijn strakke en verfijnde gordijnen die makkelijk in gebruik zijn. De standaard versie bestaat uit een enkele laag stof die van de zijkant gezien in een soort van zigzag patroon gevouwen is. Als je de gordijnen opent, vouwen de gordijnen zichzelf op waardoor ze weinig aandacht trekken. Ideaal dus voor een strakke interieurinrichting. De gordijnen kunnen zich naar beneden, maar ook naar boven openen De standaard versie biedt daarnaast voldoende privacy voor nieuwsgierige oogjes van buiten, maar laat vaak wel licht door. Dit is fijn in een woonkamer of kantoor, want hierdoor heb je zowel privacy als lichtinval.

 

Plissé gordijnen voor overdag en ’s nachts

Niet alleen voor overdag zijn plissé gordijnen een goede optie, ook voor het verduisteren van een slaapkamer zit je goed. Zo zijn er bijvoorbeeld de dag/ nacht plissé gordijnen. Deze hebben twee verschillende stoffen of kleuren waarmee je kunt kiezen of je wel of niet licht door wilt laten. Daarnaast worden er honingraat plissé gordijnen verkocht die een dubbele laag stof hebben. Hierdoor laten ze minder licht binnen en isoleren ze ook beter!

 

Plissé gordijnen zijn er voor ieder raam

Het fijne aan plissé gordijnen is dat ze eenvoudig op maat te maken zijn. Daardoor is het een geschikte optie voor standaard ramen, deuren, draai-kiepramen en dakramen. Maar ook voor terrasoverkappingen zit je goed met plissé gordijnen.

 

Top-down of bottom-up plissé gordijnen

Je hebt keus uit verschillende top down bottom up plissé gordijnen. De top-down gordijnen zijn van boven naar beneden te openen en de bottom-up van beneden naar boven. Maar je hoeft niet te kiezen, want allebei kan ook gewoon! Ook zijn er verschillende mogelijkheden qua bediening van de gordijnen. Ga bijvoorbeeld voor een handgreep, koord- of elektrische bediening. Elektrische bediening is ideaal voor ramen waar je niet makkelijk bij kan.

 

Kortom, plissé gordijnen zijn een goede toevoeging aan je interieur. Voor welke soort ga jij?

Random blogs vandaag

Laatste berichten

Gerelateerde berichten