Vrije TijdDe leukste paas-ideeën

De leukste paas-ideeën

Het is dan misschien morgen wel kerstmis en alweer bijna oud en nieuw, maar er is voor mij eigenlijk altijd een andere feestdag die er echt uitpsringt: pasen! Pasen wordt gevierd in april, dus in het voorjaar als de lente er weer aankomt. Dat betekent dat na een donkere en grauwe winter er weer meer licht aankomt, dat de bloemetjes weer gaan bloeien en dat dieren weer gaan paren. Een mooie tijd van een nieuwe begin. De tijd van het jaar waarin Pasen wordt gevierd en de betekenis daarachter heeft te maken met waar het feest oorspronkelijk vandaan komt: Christenen vieren met Pasen dat Jezus is opgestaan uit de dood. Eigenlijk een beetje net als de bloemetjes die weer gaan bloeien. Een nieuw seizoen, een nieuwe kans, een nieuw begin. Misschien is het jaar tegen die tijd wel al een paar maanden begonnen maar eigenlijk betekent Pasen veel meer een schone lei dan oud en nieuw. Zo kun je het dus ook eens vieren! 

Het paasontbijt

Waar deze traditie precies vandaan komt weet ik niet, maar het is voor iedereen bekend. Met kerst gaan we ons met zijn allen opdoffen en dan uitgebreid dineren 's avonds, maar met Pasen gaat het juist om het ontbijten of brunchen 's ochtends of na een lekker ochtendje uitslapen, vaak zelfs nog in pyjama. Heerlijk is dat, zo'n feestdag die niet zoveel gepland en gestress vraagt. Een croissantje, een glaasje jus d'orange, een eitje, een kopje koffie of thee, en lekker bijkletsen met de familie. Heerlijk, zo'n rustig begin van je dag. En dan kun je daarna de hele dag nog besteden aan andere leuke dingen. 

Paaseieren zoeken

Een andere paastraditie die velen zullen kennen is paaseieren zoeken. Je kunt de feestdag vieren zoals met de kerst en paascadeautjes bestellen, voor iedereen zijn eigen nestje eitjes of iets anders leuks of lekkers. Maar een zoektocht houden is misschien wel veel leuker! Het enige wat je hoeft te doen is paaseieren kopen, deze door het huis of tegen die tijd misschien wel lekker in de tuin verstoppen, en de rest van de familie laten zoeken. De truc is om ze niet te goed te verstoppen, want dan vind je ze zelf misschien ook wel niet meer terug! Dan vind je jaren later nog paaseitjes terug in je huis. Ik denk dat dit elke familie wel eens gebeurd is en het hoort er natuurlijk een beetje bij – maar de beste verstopplek is juist een duidelijke, zodat degene die hem vindt denkt, hoe heb ik dit gemist terwijl ik er al drie keer langsliep?

De pasen wordt vaak vergeten als het om feestdagen zoals kerst en sinterklaas gaat, maar in mijn ogen is het net zo leuk. Vier je het normaal niet uitgebreid, probeer dat dit jaar dan eens!

Random blogs vandaag

Laatste berichten

Gerelateerde berichten