FinancieelKiezen voor groene stroom? 3x waarom je dat zeker moet doen

Kiezen voor groene stroom? 3x waarom je dat zeker moet doen

Je hebt er vast al eens over gehoord of gelezen: het overstappen naar groene energie. In Nederland zijn er steeds meer mensen die de voordelen inzien van groene stroom. Dit zijn zowel bedrijven en ondernemers als particulieren. Het is met name het Nederlandse bedrijfsleven waar de overheid een grote verandering wil zien. In deze categorie wordt anno 2020 nog steeds te veel grijze stroom en gas gebruikt. Daarom sporen zij ondernemers in Nederland aan om zo groen mogelijk aan de slag te gaan. Hoe kan dat beter dan met het overstappen op groene zakelijke energie? In dit artikel lees je meer over de voordelen van groene stroom en waarom ook jij deze stap zou moeten zetten.

Groene energie is een verantwoorde keuze voor het milieu

De grootste reden waarom je voor groene zakelijke stroom zou moeten gaan, is om een handje te helpen aan een beter milieu. Wat veel mensen niet (goed genoeg) weten, is dat het afnemen van grijze stroom ten koste gaat van het milieu. Bij het productieproces van deze traditionele vorm van energie komt namelijk veel CO2 vrij. Zoals je wellicht wel weet, is CO2 schadelijk voor de aardbol. Kijken we naar het productieproces van groene energie dan zien we dat daarbij veel minder CO2 vrijkomt. Ook goed om te weten, is het feit dat grijze stroom wordt geput uit fossiele brandstoffen. Dit zijn bronnen die niet eeuwig bestaan en dus op kunnen gaan. De bronnen van groene energie zijn onuitputtelijk: deze vorm van stroom wordt namelijk uit natuurlijke bronnen gehaald zoals de zon en de wind.

Mogelijkheid om zelf groene stroom op te wekken

Natuurlijk zijn er nog meer voordelen te vinden van groene energie. Wist je bijvoorbeeld dat je groene stroom wel zelf op kunt wekken en grijze stroom niet? Dat betekent dat je met groene energie volledig onafhankelijk van de energiemarkt kunt zijn. Wanneer je bijvoorbeeld zakelijke zonnepanelen aanschaft, hoef je je geen zorgen meer te maken over de stijgende energieprijzen op de markt. Voor je eigen opgewekte stroom betaal je immers niets! Uiteraard moet je hiervoor wel eerst een investering maken: zonnepanelen zijn niet goedkoop, maar ook allang niet meer zo duur als enkele jaren geleden. Wat mooi meegenomen is hierbij is het feit dat je die investering er binnen een paar jaar al uit hebt. Dat komt omdat je maandelijks geen vaste (hoge) energiekosten meer hebt. Hoe dit precies zit, lees je op Minder.nl. Daar lees je ook meer over het aanschaffen van zakelijke zonnepanelen.

Groene energie afnemen is niet duur

Wil je eerst weten wat groene stroom voor jouw bedrijf kan betekenen zonder dat je daarvoor de investering in zonnepanelen maakt? Dat kan natuurlijk ook. Het overstappen van grijze energie naar groene stroom is al een heel goed begin. Het goede nieuws hierbij is dat het afnemen van groene energie helemaal niet zo duur is als je misschien dacht. Sterker nog: juist omdat de Nederlandse overheid bedrijven stimuleert om iets te doen aan energiebesparende maatregelen zijn er diverse subsidies en vergoedingen beschikbaar. Op die manier wordt groene stroom net zo duur of goedkoop als grijze energie! Net als bij grijze stroom zijn er tot slot regelmatig aantrekkelijke deals te vinden. Gebruik altijd een online energievergelijker om de beste aanbieding te vinden op het gebied van zakelijke groene stroom. Met zo’n vergelijker vind je altijd het scherpste tarief voor jouw energieverbruik. Kortom: het overstappen op groene en dus verantwoorde stroom is hartstikke betaalbaar. Er zijn eigenlijk weinig redenen om níet over te stappen!

 

Random blogs vandaag

Laatste berichten

Gerelateerde berichten