WonenGoede isolatie is goud waard!

Goede isolatie is goud waard!

Je kunt er momenteel niet meer omheen. Ieder nieuwsbericht dat je ziet gaat over de verhoging van de energieprijzen. Nu de winter zo'n beetje voor de deur staat zul je maatregelen moeten treffen om te voorkomen dat je je huis niet meer warm kunt stoken. Maar waar begin je? Een goed begin is het aanpakken van de woonisolatie in je woning. Je kunt, door je woning goed te isoleren, veel geld en energie besparen.

Welke delen van je woning kan je isoleren?

Het dak

We weten allemaal dat warmte stijgt en dus is je dak de beste plek om te beginnen.

Veel woningen met pannendaken hebben onder de pannen alleen maar panlatten en daaronder wat gipsplaat of zelfs nog zachtboard. Wanneer je ervoor kiest om de gipsplaat los te halen, daarachter isolatiemateriaal plaatst en dan de gipsplaat weer terugplaatst, zorg je voor een goede isolatie van je dak.

Ook voor platte daken en daken met een andere bedekking dan pannen zijn oplossingen te vinden.

De buitenmuren

Er zijn nog steeds veel woningen te vinden met enkelsteens buitenmuren. De beste oplossing in dat geval is het plaatsen van een voorzetwand met daarachter isolatie. Je verliest dan wel iets aan ruimte in je huis, maar de comfortabele warmte zal dit zeker compenseren.

Heb je een woning met een dubbele muur? Dan kun je kiezen voor spouwmuurisolatie. Je vult dan de ruimte tussen de twee muren met materiaal dat de warmte in de winter binnenhoudt en de warmte in de zomer juist buiten.

De vloer

De kruipruimte is, in veel gevallen, een loze ruimte onder het huis. De kou kan vanuit de kruipruimte optrekken naar je huiskamer. Door de kruipruimte te isoleren voorkom je een koude vloer en de tocht om je enkels. Dit geeft, direct, een flinke besparing. Je merkt de werking van deze isolatie doordat je niet meer continu met koude voeten door je huis loopt.

Kun je al deze klussen zelf uitvoeren?

De handige klusser kan heel veel zelf. Maar weet je genoeg van de materialen en de mogelijkheden om het beste uit het isoleren van je huis te houden? De kans is groot dat je toch hier en daar nog wat vergeet en dat je dan minder kunt besparen dan je vooraf had gedacht. Het is daarom een veel beter plan om de experts erbij te halen. Neem gewoon eens contact op met Jan de Isolatieman. Je weet dan zeker dat ook in jouw woning de isolatie (weer) helemaal up to date is!

Random blogs vandaag

Laatste berichten

Gerelateerde berichten