GezondheidAltijd een gerust en veilig gevoel met een alarmknop voor ouderen 

Altijd een gerust en veilig gevoel met een alarmknop voor ouderen 

Ouder worden komt vaak geleidelijk aan met enkele beperkingen. Toch wil je het liefst zo lang mogelijk van alle vrijheid en zelfstandigheid kunnen blijven genieten in je eigen vertrouwde woning. Soms brengt dit echter risico's met zich mee en dat kan ervoor zorgen dat je een minder gerust gevoel hebt, wat niet de bedoeling mag zijn. Dankzij deze alarmknop voor ouderen hoef je je geen zorgen meer te maken. Op ieder moment kun je op een snelle manier hulp inroepen als dat nodig is.

Wat is het precies?

Met een alarmknop ouderen kun je met één druk op de knop in contact komen met je mantelzorger of alarmcentrale als je in nood bent. Denk maar aan vallen en niet meer op kunnen staan bijvoorbeeld. Op dat moment is dat voor jou een probleem en een noodsituatie, maar dit zou geen reden mogen zijn om je zelfstandigheid te moeten opgeven en met de alarmknop hoeft dit ook niet.
De alarmknop is in verschillende uitvoeringen beschikbaar, als horloge of met een ketting rond de hals. Het enige wat jij hoeft te doen is de uitvoering uitkiezen die jij het prettigst in gebruik vindt.

Voor wie is het bedoeld?

Een alarmknop voor ouderen is in de eerste plaats bedoeld voor senioren die nog perfect voor zichzelf kunnen zorgen en zelfstandig kunnen wonen, maar die toch de zekerheid willen hebben dat ze hulp kunnen inroepen als dat nodig is. Een veilig gevoel kunnen creëren zonder je vrijheid en zelfstandigheid te moeten opgeven, daarvoor heb je een alarmknop voor ouderen.

Wat zijn de voordelen?

Wie zo'n alarmknop al gebruikt, zal zeker overtuigd zijn van de vele voordelen die hij biedt om langer thuis te kunnen wonen mogelijk te maken. Zo'n knop is erg gebruiksvriendelijk, waardoor je de zekerheid hebt dat je hem altijd snel kunt gebruiken op ieder moment dat het nodig is. Je kunt een alarmknop bovendien zowel binnen als buiten gebruiken. Omdat er zich in het toestel een simkaart bevindt, is het mogelijk voor je mantelzorger om na het ontvangen van een alarmmelding heel precies te bepalen op welke locatie jij je bevindt. Je bent dus altijd zeker dat iemand je snel kan vinden als je in nood verkeert en bijvoorbeeld ondertussen het bewustzijn verloren hebt.

Langer zelfstandig wonen dankzij een alarmknop voor ouderen 

Met de komst van de alarmknop is het ook voor jou perfect mogelijk om langer thuis te blijven wonen en hierbij toch op de nodige hulp te kunnen rekenen. Je hoeft je nooit nog zorgen te maken dat je iets zal overkomen en dat je niemand kunt verwittigen. Eén eenvoudige druk op de knop en je mantelzorger snelt je te hulp. 

Random blogs vandaag

Laatste berichten

Gerelateerde berichten