GezondheidDe rol van THC in je gezondheid

De rol van THC in je gezondheid

Men krijgt steeds meer verschillende oplossingen voor allerlei kwaaltjes en dergelijke. Dit is goed, want zo is de wereld van de geneeskunde steeds meer in ontwikkeling. Mensen komen achter nieuwe technieken en zo kunnen meer ziekten behandeld worden en kunnen ze ook beter behandeld worden. Het is daarom zo dat mensen ook continu blijven zoeken naar nieuwe middelen en technieken, dat is logisch. Toch? Ja, dat vind jij vast ook. Als je dan nieuwe technieken vindt, wil je die gebruiken. Zo geldt dat ook voor THC olie. THC olie is een onderwerp dat beladen is met vele mythen en dergelijke, maar dat is helemaal niet nodig. Wij vertellen je in deze blog wat je allemaal moet weten over THC en de toepassing ervan op je gezondheid.

Hart- en vaatziekten

Hart- en vaatziekten zijn nog steeds en al heel lang de doodsoorzaak nummer 1 in de Westerse wereld. Je kunt heel veel doen om hart- en vaatziekten tegen te gaan en een gezonde levensstijl adapteren is hier één van. Als je een hoog risico loopt op hart- en vaatziekten is dit dan ook het eerste wat je zult moeten doen. Als je dit niet loopt maar verder gezond bent, kun je de kans aanzienlijk kleiner maken door kleine hoeveelheden THC olie te consumeren. Studies wijzen dit uit, maar alleen als je niet al hartproblemen hebt of als je in de risicogroep valt. 

Hoge bloedsuikerspiegel

Een hoge bloedsuikerspiegel is ook een veel voorkomend probleem bij veel Westerlingen. Cannabis en dus ook THC zorgt ervoor dat je gevoeliger bent voor insuline doordat de hoeveelheid insuline nuchter wordt verlaagd. Het hoog zijn van de bloedsuikerspiegel wordt veroorzaakt doordat mensen veel koolhydraten eten, koolhydraten worden omgezet in glucose en dit is op zijn beurt weer een soort katalysator die de bloedsuikerspiegel doet stijgen. Met THC kun je de insulinegevoeligheid verhogen en hierdoor een te hoge bloedsuikerspiegel tegengaan. 

Chemotherapie

Het gebruik van THC en CBD olie op kankerpatienten is ook breed onderzocht. Dit komt omdat patiënten van kanker vaak bijwerkingen ondergaan die goed verholpen kunnen worden met de implementatie van gebruik van THC olie. Zo worden mensen van chemotherapie vaak misselijk, duizelig, hebben ze geen eetlust en ervaren ze andere heftige bijwerkingen. Met de inzet van THC olie worden deze bijwerkingen sterk verminderd. De voedsel- en warenautoriteit in Amerika heeft op basis van veel toonaangevende onderzoeken het gebruik van deze olie zelfs goedgekeurd. 

Random blogs vandaag

Laatste berichten

Gerelateerde berichten