Vrije TijdMichael Kors: de geschiedenis van een modeontwerper

Michael Kors: de geschiedenis van een modeontwerper

De naam Michael Kors is je waarschijnlijk al vaak om de oren gevlogen. Iedereen die graag shopt, online of fysiek, kent deze bekende mode ontwerper. Het lijkt soms wel of alles wat Michael Kors aanraakt verandert in goud, zijn ontwerpen worden moeiteloos opgepikt door modeliefhebbers en zijn razend populair. Hoe is hij zo succesvol geworden? Je leest het in deze blog.

De lancering van Michael Kors

Het begon bij zijn studie aan de Fashion Institute of Technology in New York. Hier kreeg hij op 19-jarige leeftijd zijn  eerste echte modeklus: het ontwerpen van een collectie voor Lothar’s, een modeboetiek in New York. Hierna richtte hij zijn modelabel Michael Kors op in 1981. De kritieken van mede modeontwerpers waren zo positief op zijn werk voor Lothar’s dat hij hier niet meer om heen kon. Vanaf dit moment ontwerpt Michael Kors keer op keer prachtige kledingstukken en accessoires, waarin zijn duidelijke stijl in elk item te herkennen is. Steekwoorden die deze stijl beschrijven zijn chique, luxe, opvallend, sportief, tijdloos en elegant. Keer op keer weet Michal Kors weer een indrukwekkende lijn te ontwerpen .

Zijn successen

Het grootste succes dat door Michael Kors is geboekt is misschien wel de prijs voor de beste ontwerper van dameskledij van de Council of Fashion Designers of America. In 2003 ontving hij dezelfde prijs, maar dan voor mannenkledij. Niet al zijn successen werden geprijsd. In 2000 lanceerde Michael zijn eerste damesparfum. Dit bleek zo succesvol en gewild, dat er het daaropvolgende jaar meteen ook een mannenlijn uitgebracht werd. Ook lanceerde Michael Kors in 2004 een tweede mode lijn uit, een duurdere lijn met voornamelijk couture kleding. Deze lijn bestaat uit zowel mannen- als dameskleding, accessoires en de razend populaire handtassen.

Populaire Michael Kors items

Vandaag de dag is Michael nog steeds een grote naam in de modewereld, en is zijn mode ontzettend populair. Met name de Michael Kors handtassen staan voor enorm veel vrouwen bovenaan het verlanglijstje. De tassen zijn enorm gewild en stralen luxe en kwaliteit uit. Deze tassen vallen op doordat ze voorzien zijn van het bekende, vaak uitgevoerd in goud, Michael Kors logo.

Ook de sneakers van Michael Kors zijn voor zowel mannen als vrouwen heel gewild. Michael krijgt het keer op keer voor elkaar om sneakers te ontwerpen van hoogwaardige materialen en een uniek uiterlijk. Daarnaast is het draagcomfort van deze sneakers enorm groot. De sneakers staan heel stoer onder een mooie jeans, maar zijn ook leuk te dragen met een jurkje. Lekker sportief en toch chique!

Random blogs vandaag

Laatste berichten

Gerelateerde berichten