Vrije TijdWat is het gezondst: Bruisend water of plat water?

Wat is het gezondst: Bruisend water of plat water?

Is bruisend water ongezonder dan plat water omdat het koolzuur bevat? Die vraag wordt ons vaak gesteld omdat het drinken van voldoende water door iedereen sterk wordt aanbevolen. De ene geeft de voorkeur aan plat water, terwijl de andere liever bruisend water drinkt.

Kortom, wat is er het gezondst om te drinken, bruisend water of plat water?

Velen denken dat plat water gezonder is dan bruisend omdat dit laatste koolzuur bevat. Er werd al heel wat onderzoek gedaan naar de invloed van de soorten flessenwater op onze gezondheid. Velen gingen ervan uit dat het aanwezige koolzuur in bruiswater het zuur-base evenwicht van ons lichaam zou verstoren. Niet dus, want fruit bevat vruchtzuren en die hebben geen enkele invloed hebben op ons verzuringsproces. Ze werken zelfs ontzurend. De resultaten van meerdere onderzoeken tonen nu zelfs aan dat bruiswater zelfs nog gezonder is dan plat water.

De gezondheidsvoordelen van bruiswater

Het koolzuurgas of CO2 dat aanwezig is in bruiswater is van nature aanwezig in de lucht die we inademen. Het is een eindproduct van koolstof zoals koolhydraat (natuurlijke suikers), eiwit en vet en komt voor in ons lichaam. Koolzuurgas komt van nature voor in sommige bronwaters of wordt er aan toegevoegd.

Lees ook: De juiste dranken drinken helpt je meer opgeslagen vet verbranden

Daardoor is bruiswater:

  • Langer houdbaar: koolzuurgas doodt ziekmakende bacteriën en zorgt voor een lagere zuurtegraad van bruiswater dat ook langer vers blijft
  • Zorgt voor verfrissend gevoel: dankzij het sprankelend karakter die het aan flessenwater geeft.
  • Tast de tanden niet aan: koolzuurgas is met een gemiddelde pH waarde een laag zuurgehalte met weinig of geen invloed op ons tandglazuur. Het lage zuurgehalte wordt door ons speeksel onmiddellijk geneutraliseerd.
  • Zorgt voor een goede spijsvertering: dankzij de extra aanmaak van maagsappen Koolzuurgas stimuleert de maagsecretie wat de maagwerking verhoogt en bevordert de opname van gezonde voedingsstoffen uit onze voeding. Vooral mensen met een traag werkende spijsvertering is bruiswater een sterke aanrader. Daardoor zorgt bruiswater ook voor een betere opname van geneesmiddelen.
  • Geeft je een snel en langer voldaan gevoel: waardoor je minder eet. Remt het hongergevoel af. Dat is zeker goed nieuws voor diegenen die iets aan hun overgewicht willen doen.

Check ook eens leefnugezonder.be

Random blogs vandaag

Laatste berichten

Gerelateerde berichten