AlgemeenKlamboes voor een veilige en knusse nachtrust tijdens je vakantie

Klamboes voor een veilige en knusse nachtrust tijdens je vakantie

Een vakantie zonder zorgen

Vakantie is bedoeld als een periode van rust en ontspanning, een tijd om op te laden zodat je de rest van het jaar weer de verantwoordelijkheden kunt nemen van het dagelijkse leven. Of zoek je het avontuur en wil je nieuwe, onbekende gebieden verkennen?

Er zijn een miljoen mogelijkheden om je eigen vakantie in te vullen. Je kunt er een heel individuele beleving van maken, voor niemand hetzelfde. Maar er is een feit waar we het allemaal over eens kunnen zijn: ziekte heeft geen plaats in een vakantie.In tropische, en sommige subtropische landen kun je het slachtoffer worden van bepaalde ziekten. Die worden over het algemeen samengevat onder de term Tropische Ziekten, hoewel dat niet helemaal correct is.

Geneeskundigen over de hele wereld zeggen en schrijven dat het voorkomen van ziekten de beste geneeskunde is. Diverse populaire vakantielanden eisen daarom bijvoorbeeld inentingen tegen bepaalde ziekten.Malaria neemt de eerste plaats in als de meest bekende. Maar Dengue en het beruchte Zika-virus steken ook in diverse subtropische vakantieoorden de kop op.

Klamboes jouw redder in nood

Inentingen voordat je op vakantie gaat, is een goede manier om bepaalde ziektes tegen te gaan. Maar er zijn nog steeds ziekten die met inentingen niet te voorkomen zijn, en daar komt de klamboe om de hoek kijken. Muggen en vliegen zijn de vectoren, of overbrengers van veel ziekten, niet alleen in tropische of subtropische landen.Het gebruik van een klamboe.

Een mug zoekt het koolzuurgas dat je lichaam produceert. Dat wil zeggen, op de geur van je lichaam. Daar kun je weinig aan veranderen.Een net om je heen hangen om te voorkomen dat de muggen bij je lichaam kunnen komen kan een effectieve manier zijn om muggenbeten te voorkomen.

Een klamboe of muggennet is een fijnmazig net en het komt als een soort tent boven en over het bed te hangen. Muggen hebben maar een kleine opening nodig om binnen in je tentje onrust teweeg te brengen. Het is daarom belangrijk de randen van het net goed onder de matras te stoppen.Probeer maar eens een beddenlaken absoluut strak en recht onder de matras te vouwen, dat is niet zo makkelijk als het lijkt. Het is een kunst goed om te gaan met een klamboe, maar een kunst die geleerd kan worden.

Probeer daarom al voor je op vakantie gaat te wennen aan het gebruik van het muggennet.Koop een muggennet dat ruim groter is dan het bed waar je in slaapt. Hang het zo hoog op dat de randen een kleine twintig centimeter lager vallen dan de onderste rand van je matras, maar het mag niet de vloer raken.

Stop de randen van het net voor en achter onder de matras en ga daarna op je bed liggen. Liggend op je rug stop je de randen van het muggennet nu makkelijk onder de matras. Begin bij het voeteneind en bij je hoofd. Het midden valt dan eigenlijk vanzelf op zijn plaats. Met twee personen is het makkelijker, en leuker.

Random blogs vandaag

Laatste berichten

Gerelateerde berichten