WonenTips bij het kopen van kunstgras

Tips bij het kopen van kunstgras

Soms is het even tijd voor iets nieuws, iets anders. Wij mensen hebben verandering ook gewoon nodig denk ik. Te lang hetzelfde gaat na verloop van tijd ook vervelen. Dan kom je dus in een soort van sleur terecht. En dat wilt niemand, toch? Ditzelfde geldt ook voor je geliefde tuin. Deze is soms ook echt aan verandering toe. Al helemaal wanneer deze er al een tijdje halfdood bijligt. Zelf heb ik vorig jaar mijn tuin onder handen genomen. Ik wilde graag gras, maar ja, wie heeft er nu tijd om gras te gaan maaien? Juist, en daarom koos ik voor kunstgras! Super handig, onderhoudsarm én kids-proof! Ga je binnenkort kunstgras kopen? Dan deel ik graag enkele nuttige tips met je, die mij zelf destijds ook enorm geholpen hebben bij mijn keuze.

Tip 1: Let op de kleur

Je zou denken dat alle soorten kunstgras wel zo’n beetje dezelfde kleur hebben. Gewoon mooi groen toch? Niets is minder waar. Kunstgras bestaat namelijk nooit uit slechts één kleur groen. Het is dan ook raadzaam om het product altijd in detail te bekijken. Om die mooie natuurlijke uitstraling te bereiken, wordt er doorgaans namelijk gebruik gemaakt van diverse tinten groen, bruin, beige en grijs. Hierdoor kunnen er toch grote verschillen ontstaan in de kleur. Welke kleur je uiteindelijk kiest, hangt geheel af van je persoonlijke smaak. Zo kun je een fysieke winkel bezoeken om de kleuren in detail te bekijken. Of nog gemakkelijker: bedrijven als kunstgrasnet.nl sturen vaak ook stalen zodat je het thuis in alle rust kunt bekijken.

Tip 2: Kies de juiste dikte en lengte

Naast kleur, zijn zowel dikte als lengte ook belangrijk. Hiermee worden de dikte en de lengte van de vezel genoemd. Wist je namelijk dat de dikte en lengte van de vezel voor een groot deel het uiterlijk van het kunstgras bepalen? Het gras is bovendien ook zachter naarmate het gras langer is. Daarnaast is het ook goed om te weten dat deze factoren de kostprijs behoorlijk beïnvloeden. Hoe langer de vezel, hoe duurder. Hier zul je voor jezelf een keuze moeten maken.

Tip 3: Zelf aanleggen bespaart kosten

Tot slot nog een tip voor de mensen met groene vingers onder ons. Of een lieve partner, broer, zus of vader met groene vingers. Je kunt er natuurlijk voor kiezen om het kunstgras zelf aan te leggen. Wanneer je écht niet weet wat je doet, en ook geen hulptroepen kunt inschakelen, is dit natuurlijk niet het beste plan. Maar is dit wel het geval, dan kun je een hoop kosten besparen door het kunstgras zelf aan te leggen.

Random blogs vandaag

Laatste berichten

Gerelateerde berichten