WonenWaarom een elektrische cv-ketel kopen?

Waarom een elektrische cv-ketel kopen?

De gasprijzen zijn in 2021 flink gestegen. De energieprijzen voor stroom zijn ook gestegen, maar niet zo hard als de gasprijzen. Wij leggen je uit wat de voordelen zijn van een elektrische cv-ketel en waarom je er eigenlijk eentje zou moeten aanschaffen.

Voordelen van een elektrische CV-ketel

Een elektrische boiler is veel goedkoper dan een gasboiler. De gasprijzen zijn in 2021 fors gestegen, waardoor het goedkoper is om een ​​elektrische boiler aan te schaffen dan een gasboiler. Doordat de elektriciteitsprijs slechts licht is gestegen, is elektriciteit nog altijd goedkoper dan gas. Daarom is het goedkoper om een ​​elektrische verwarmingsketel te kopen dan een gasboiler. Daarnaast is een elektrische CV-ketel zeer zuinig waardoor je nog flink veel geld kunt besparen. Een elektrische boiler is ook veel veiliger dan een gasboiler. Doordat de elektrische boiler geen gas gebruikt, veroorzaakt deze geen koolmonoxidevergiftiging. Het is ook heel eenvoudig om een ​​elektrische boiler te installeren en te onderhouden. Omdat de elektrische boiler het hele huis verwarmt, hoef je je geen zorgen te maken over waar je hem moet installeren. Een elektrische boiler is erg compact en neemt weinig ruimte in beslag, waardoor je hem vrijwel overal kunt plaatsen. Bovendien hoef je voor een elektrische boiler geen radiator te installeren. Een elektrische boiler kan je dus bijna overal plaatsen. Je kan hem plaatsen in een garage, een bijkeuken, een kelder, de zolder, enz. Een elektrische boiler is dus heel flexibel en kan overal geplaatst worden. Ben je benieuwd? Dan kan je even op deze website kijken naar een elektrische cv-ketel.

Zonnepanelen zelf energie opwekken

Zonnepanelen zijn erg goedkoop geworden, dus het is mogelijk om zonnepanelen op je huis te plaatsen. Dit wordt vervolgens gebruikt om elektriciteit op te wekken. Zonne-energie is goedkoper dan de normale elektriciteitsprijs. Door zonnepanelen te plaatsen kun je dus ook flink besparen op je elektriciteitsrekening. Door het plaatsen van panelen kun je er voor zorgen dat er genoeg energie wordt opgewerkt voor de elektrische cv-ketel. Hierdoor haal je snel een hoog rendement waardoor je nog goedkoper uit bent. Versla de hoge energieprijzen door slim te zijn en zelf zonnepanelen te plaatsen.

Meer dan een cv-ketel

Een cv-ketel wordt alleen gebruikt voor verwarming. Dit betekent dat het alleen in de winter wordt gebruikt. Voor zowel verwarming als koeling wordt een elektrische boiler gebruikt. Een elektrische boiler kan zowel in de zomer als in de winter worden gebruikt. Dit betekent dat je in de zomer energie kunt besparen door de woning te koelen. Door de woning in de zomer te koelen is er in de winter minder behoefte aan verwarming. Hierdoor kun je flink besparen op energie. Een elektrische boiler kan zowel voor verwarming als voor koeling worden gebruikt, maar heeft toch maar één installatie nodig. Hierdoor kun je veel tijd en geld besparen ten opzichte van een normale cv-ketel.

Random blogs vandaag

Laatste berichten

Gerelateerde berichten