WonenAlles over Sigma S2U verf

Alles over Sigma S2U verf

Als je gaat verven is het allereerst natuurlijk heel belangrijk om een kleur die je mooi vindt te kiezen, maar de soort verf is misschien nog wel belangrijker. Er blijven maar nieuwe innovaties op het gebied van verf komen en daardoor kan het lastig zijn om de juiste soort verf te kiezen, afhankelijk van wat je gaat schilderen en hoe lang je wil dat de verf netjes blijft. Een populaire soort verf is de verf van Sigma S2U, maar daarbinnen bestaan ook nog een heleboel verschillende varianten. Hier lees je alles over een aantal verschillende soorten Sigma S2U verf

Sigma S2U Allure Gloss

De eerste soort verf is Sigma S2U Allure Gloss. Dit is een hoogglanslak op basis van terpentine. Deze glanslak is speciaal voor buiten en wordt gebruikt voor voorwerpen die wel 10 jaar netjes moeten blijven. De verf is dan ook heel sterk en duurzaam. Dit product is zowel geschikt voor beroepsschilders, als voor doe-het-zelvers. Je brengt de verf gemakkelijk aan met een kwast of roller. Je kunt de verf het hele jaar door aanbrengen. De verf is stofdroog na 2 uur en overschilderbaar na 16 uur. Deze verf is vooral geschikt voor hout, maar hecht ook goed op andere materialen, zoals staal en metaal zonder ijzer. Het is de bedoeling dat deze lak mooi blijft tot 10 jaar na aanbrengen, maar voor donkere kleuren is dat iets lastiger. Toch blijven donkere kleuren ook minstens 5 jaar mooi. Je kunt de levensduur van de verf verlengen door ook Sigma S2U Allure Primer te gebruiken.

Sigma S2U Nova Gloss

De tweede verfsoort is Sigma S2U Nova Gloss. Ook dit is een hoogglanslak, alleen dan op waterbasis. Sigma S2U Nova Gloss kan zowel voor binnen als buiten, wat het een heel veelzijdige soort verf maakt. Het is een fijne glanslak die kras- en slijtvast is. De verf is ongeveer na een uur stofdroog, en je kunt het beste 16 uur wachten voordat je eroverheen schildert. Verder is deze verf uitgerust met Sigma’s LTA+ technologie. Dat houdt in dat contact met de huid geen invloed heeft op de lak, zodat je een mooier resultaat krijgt. Deze lak blijft dan ook kei- en keihard. De hoogglanslak werkt het beste op houten of metalen ondergronden, waarmee de verf goed hecht. Verder heeft deze verf nog een heel handig voordeel: er zit bijna geen geur aan. Het vervelendste aan schilderen is toch wel dat de verf vaak een hele heftige en vervelende geur heeft, maar dat heb je met deze verf dus absoluut geen last van. Ook deze verf kun je gemakkelijk aanbrengen met een roller of kwast.

Random blogs vandaag

Laatste berichten

Gerelateerde berichten