ZakelijkWaar vind je de beste ict vacatures?

Waar vind je de beste ict vacatures?

Als ict’er kun je tegenwoordig overal terecht. Bijna elk bedrijf is wel op zoek naar ict-talent. Maar waar vind je nu de beste ict vacatures? Je wilt immers niet meteen ingaan op de eerste ict-vacature die je tegenkomt. Misschien biedt en ander bedrijf je wel veel betere voorwaarden of een veel hoger salaris. Gelukkig kun je online goed zoeken naar ict vacatures. Met deze tips kom je gegarandeerd de beste banen in de IT tegen.

Starten met je zoektocht

Voor je begint met zoeken naar ict vacatures is het slim eerst je wensen op papier te zetten. Ben je bereid te verhuizen of moet je nieuwe baan in de buurt zijn? Wat wil je gaan verdienen? En wat voor werkomgeving zoek je? Wil je voor een overheidsorganisatie werken, of in het bedrijfsleven? En ten slotte: wat wil je leren en op welk gebied wil je werkzaam zijn? Zoeken naar een baan als javadeveloper is immers iets heel anders dan zoeken naar een functie als systeembeheerder, tester of data-analist. Zodra je je wensen op papier hebt gezet kun je gericht gaan zoeken. Vul bijvoorbeeld je wensen voor een bepaalde regio of een salaris in, en bekijk de zoekresultaten. Als je zelfs al weet bij welk bedrijf je wilt werken kun je direct zien welke ict vacatures daar open staan. Zit er niets tussen? Dan is een open sollicitatie wellicht een optie. Daarbij schrijf je zelf het bedrijf aan en bied je jezelf aan als ict’er.

Bekijk bijvoorbeeld deze javascript vacature.

Ict vacatures vinden via je netwerk

Naast het zoeken op banensites kun je ook je netwerk inzetten voor het vinden van mooie kansen in de ict. De beste ict vacatures komen vaak niet eens online te staan. Die worden bijvoorbeeld intern vergeven, of via-via. Zoek daarom eens in je LinkedIn-netwerk naar interessante personen en bedrijven. Knoop een praatje aan of ga eens koffiedrinken met een oude bekende. Zo kom je er snel achter welk bedrijf een ict’er zoekt. Misschien is dat wel net jouw baan. Bovendien is het vaak makkelijker een voet tussen de deur te krijgen als je via-via ergens binnenkomt, hoewel je je daar als goed opgeleide ict’er vaak geen zorgen over hoeft te maken. Alleen als een baan erg gewild is, leg je het misschien af tegen anderen.

Solliciteren naar een nieuwe baan

Het solliciteren op ict vacatures gaat doorgaans hetzelfde als bij andere vacatures. Je schrijft een motivatiebrief en verstuurt je cv. Soms is het handig een portfolio te hebben van projecten waar je aan bijgedragen hebt. Ga je binnenkort op banenjacht? Voor je solliciteert op ict vacatures, is het handig om eerst je portfolio en je cv te updaten. Dan ben je er helemaal klaar voor!

Ben je opzoek naar een bepaalde regio zoals Limburg: bekijken dan de ICT vacature Limburg.

Random blogs vandaag

Laatste berichten

Gerelateerde berichten