Zadelkruk met rugleuning

0
418

Schoonheidsspecialist? Voorkom rugpijn met een zadelkruk met rugleuning

Als schoonheidsspecialist ben je de hele dag in de weer. Voor je gevoel zit je misschien een groot deel van de dag, maar werken in een beautysalon kan fysiek erg belastend zijn. Daarom is het belangrijk om dit te beseffen en hierop in te spelen door een goede werkhouding te creëren. Een fijne manier om dit mee te bereiken, is met een zadelkruk met rugleuning. Dit wordt ook wel een zadelstoel genoemd.

 

Ergonomische voordelen van een zadelkruk

Een zadelkruk heeft veel voordelen. Het bevordert een ergonomische zithouding, wat ernstige klachten aan je rug, schouders en nek voorkomt. Maar er zijn nog meer lichamelijke voordelen. Alle voordelen van een zadelkruk met rugleuning zijn:

  • Het aanzienlijk verminderen van rug- en schouderklachten;
  • Een automatisch verbeterde werkhouding;
  • Een betere bloedcirculatie;
  • Verhoogde productiviteit;
  • Een verrijdbare kruk die je de hele dag bij de hand hebt, extra handig als je rouleert tussen meerdere ruimtes;
  • Extra comfort, niet geheel onbelangrijk als je veel zit.

 

Andere tips om rugpijn te voorkomen

Natuurlijk zijn er ook nog andere dingen die rugpijn kunnen voorkomen als je werkt in een beautysalon. Een paar voorbeelden zijn regelmatig bewegen en stretchen op een werkdag en je bewust zijn van een statische houding. Let er als je eraan denkt eens op of je niet al een lange tijd in dezelfde houding zit. Is dit het geval, probeer dan een variatie op deze houding te bedenken zodat niet steeds dezelfde spieren worden belast.

Hoe kies je de juiste zadelkruk met rugleuning?

Om de perfecte stoel te vinden voor een goede werkhouding, moet je op een aantal dingen letten. Zo heb je de keuze uit meerdere modellen, kleuren en leersoorten. Ook is het belangrijk om te kiezen voor een ergonomische zadelkruk met verstelbare rugleuning die ook in zijn geheel in hoogte verstelbaar is. Zo kun je er altijd voor zorgen dat je met je voeten plat op de grond staat. Dit bevordert een actieve zithouding.

 

Het verschil met een tabouret

Let erop dat een zadelkruk iets anders is dan een tabouret. Dit kan voor verwarring zorgen. Een zadelkruk heeft een zadelvorm die een correcte zithouding bevordert. Een tabouret heeft juist een platte, ronde zitting, die meer is bedoeld voor je comfort. Het is namelijk iets makkelijker om op een tabouret te zitten.

Zadelkrukken bij Wesseling Medical Chairs

Ben je werkzaam in een schoonheidssalon en wil je een betere werkhouding stimuleren? Dan is het zeker de moeite waard om te investeren in een goede zadelkruk. Bij Wesseling Medical Chairs vind je allerlei soorten zadelkrukken, zowel met als zonder rugleuning. Neem een kijkje tussen het ruime assortiment of vraag advies aan een van de deskundige specialisten.