GezondheidBlijf ook in corona gezond en fit met deze drie tips!

Blijf ook in corona gezond en fit met deze drie tips!

Je lichaam en gezondheid zijn enorm belangrijk, dat weet iedereen. Als je niet gezond en fit bent zul je je sneller moe voelen en minder goed in je vel zitten. Het is daarom belangrijk om altijd naar je lichaam te luisteren en ook in de gaten te houden of je gezondheid achteruit gaat. Momenteel is het met de lockdown enorm lastig om fit en gezond te blijven. De sportscholen zijn dicht, veel sporten mogen niet meer en ook een ongezonde levensstijl is enorm verleidelijk. Want als je bijna niks meer mag, wat kan je dan nog wel doen?! Film kijken met snacks natuurlijk! Toch is het juist nu belangrijk om fit en gezond te blijven, zodat je straks weer volledig kan genieten van het leven na de lockdown. Lees mijn drie tips voor hoe je in corona tijd zorgt dat je gezond en fit blijft! 

Zorg voor een goede werkplek 

Allereerst is het belangrijk als je thuis werkt en/of studeert om te zorgen voor een goede werkplek. Dit houdt dus in een goede bureaustoel en een bureau die op de juiste hoogte zijn ingesteld. Op die manier behoudt je een rechte houding en dit is belangrijk om geen last te krijgen van vervelende klachten. Van een slechte werkhouding kun je namelijk vervelende nek- en rugklachten krijgen. En het kan zomaar zijn dat je daar makkelijker aan komt dan dat je er weer vanaf komt! Mocht je toch klachten krijgen, dan is het belangrijk om naar je lichaam te luisteren en gelijk professionele hulp in te schakelen voordat het erger wordt. Je kunt hiervoor bijvoorbeeld terecht bij een chiropractie professional. Een goede chiropractie kliniek die ik zou aanraden als je klachten hebt, is chiropractie Hilversum

Blijf bewegen 

Daarnaast is het heel belangrijk dat je blijft bewegen. Dit kun je doen op verschillende manieren. Je kunt natuurlijk zelf blijven sporten zoals hardlopen of af en toe een workout te doen in je huis of tuin. Maar ook als je dit sporten in je eentje helemaal niks vindt, zijn er nog steeds genoeg mogelijkheden om te blijven bewegen. Maak bijvoorbeeld eens een lekker wandelingetje door het park, loop een keer naar de ‘verre’ supermarkt of ga een rondje door de stad fietsen. Dit zijn simpele manieren om toch aan je dagelijkse 30 minuten beweging te komen, maar waarvoor je je niet op je paar vierkante meter woonkamer in het zweet hoeft te werken. Zo blijf je toch een beetje fit en hou je je lichaam enigszins in beweging. Dit zorgt voor een goede bloedsomloop, houdt je conditie enigszins op peil en voorkomt stijve spieren! 

Neem ook ontspanningsmomentjes 

Tot slot is het belangrijk om af en toe ook een momentje van ontspanning te nemen. Op de werkvloer heb je namelijk het dagelijkse gesprekje bij de koffieautomaat of een meeting waar ook even kort gekletst wordt over het weekend. Deze momentjes zul je waarschijnlijk moeten missen als je thuis werkt en je zult merken dat je veel meer tijd overhoudt om te werken. Dit is fijn, omdat je productief kunt zijn, maar kan ook zorgen voor een gemis aan ontspanning. Ontspanning kan namelijk ook weer motiveren om extra productief aan de slag te gaan! Bel dus eventjes met een collega of vriendin tijdens een kop koffie, lees een paar bladzijden uit een tijdschrift, knuffel even met je kat, enzovoort! Als je maar af en toe een kort momentje van ontspanning voor jezelf inplant. 

Random blogs vandaag

Laatste berichten

Gerelateerde berichten