Vrije TijdVerzorging en ijdelheid zijn twee aparte dingen

Verzorging en ijdelheid zijn twee aparte dingen

Voor jezelf zorgen wordt vaak in verwarring gebracht met ijdelheid. En andersom trouwens ook. En dat is zonde want op die manier krijgen we vervelende oordelen en misvattingen over elkaar. Of nog erger, we zorgen niet genoeg voor onszelf omdat we dat zien als ijdelheid of egoïsme. Daarom dacht ik, daar moet ik wat over schrijven want misschien gaat er een wereld aan mogelijkheden voor je open. Goed, aan het einde van de streep kan je niet iedereen overhalen om een andere blik om de dingen te werpen, maar een stukje tekst hierover kan natuurlijk geen kwaad. Lees je even mee?

Mentale en fysieke gezondheid

Het verschil tussen ijdelheid en verzorging ligt hem in de noodzaak. Zeker wanneer het om het uiterlijk gaat. Als je fysiek niet in een gezonde staat bent, bijvoorbeeld in het geval van obesitas, kan een operatie helpen. Vaak wordt dit ten onrechte gezien als een ‘makkelijke’ manier van afvallen. Maar wat veel mensen niet weten, is dat zo’n operatie enkel wordt uitgevoerd wanneer de persoon in kwestie last ondervindt van zijn of haar gewicht, ik heb het dan over fysieke last. Je kan ook mentaal last hebben van een uiterlijk kenmerk. Vaak wordt hier op het gebied van artsen niet heel veel aangedaan omdat het de leefbaarheid van de persoon niet meteen riskeert.

Absoluut noodzakelijk of niet

En dat is natuurlijk een mooi bruggetje naar de vraag of ingrepen voor het uiterlijk altijd noodzakelijk moeten zijn om onder verzorging te kunnen vallen? Nou, ik denk van niet. Ziekenhuisartsen doen misschien geen ingrepen op basis van onzekerheden en mentale lasten maar er zijn genoeg andere artsen die dat wel doen. Ben jij onzeker of rimpels of een terugtrekkende haarlijn? Kies dan voor een haartransplantatie Turkije. Prima, als mensen dat onder ijdelheid gooien.

Jij bent jij

Zolang jij gelukkig bent, maakt het eigenlijk niets uit. Nee, het blijft jammer als mensen vooroordelen hebben of het niet eens zijn met jouw visie en beslissingen maar je kan helaas niet iedereen tevredenstellen. Daarom is het belangrijk om op enig moment dan maar egoïstisch te zijn en over te geven aan die zogenaamde ijdelheid. Als jij je goed voelt en zeker over jezelf, dan is dat genoeg. Gezond en gelukkig zijn willen we allemaal. En dat begint toch echt bij jezelf en niet bij anderen. Daarnaast is iedereen anders. Heeft iedereen andere wensen. We zijn niet hetzelfde. Jij bent jij.

Random blogs vandaag

Laatste berichten

Gerelateerde berichten