ZakelijkHoe kies je gemakkelijk het beste telefoonabonnement?

Hoe kies je gemakkelijk het beste telefoonabonnement?

Wil jij een nieuwe telefoon kopen, of loopt je huidige abonnement binnenkort af? Dan is het verstandig om even goed stil te staan bij de keuzes die je hebt. Bij het afsluiten van een abonnement heb je tegenwoordig namelijk veel verschillende keuzes. Neem je een abonnement met een telefoon erbij? Of ga je liever voor Sim Only? Dit is één van de keuzes die je zal moeten maken. Hoe kom je erachter welk abonnement het beste is voor jou? In dit artikel helpen we je bij het maken van deze keuzes.

Abonnement met telefoon of Sim Only?

De eerste belangrijke keuze die je moet maken is of je een telefoon wil bij je abonnement. In dit geval hoef je de telefoon niet in één keer te betalen. Je lost het bedrag af over 1 of 2 jaar tijd. De kosten voor de telefoon worden bij je abonnement meegerekend. Het voordeel hiervan is dat je niet in één keer een groot bedrag hoeft neer te leggen. Het nadeel is dat je uiteindelijk wel iets meer betaalt. Ook moet je nadat je abonnement afloopt meestal een nieuw toestel regelen.

Bij een Sim Only abonnement, is het abonnement niet gebonden aan je telefoon. Je kunt de simkaart dus gewoon in een nieuw toestel stoppen. Beide opties hebben hun eigen voor- en nadelen. Welke van de twee het beste is, ligt volledig aan de persoon en de situatie waarin deze verkeert. Heb jij graag de nieuwste telefoon, maar vind je het te duur om deze los te kopen? Dan is een abonnement met telefoon natuurlijk ideaal. Doe jij het liefst zo lang mogelijk met je oude model? Kies dan voor Sim Only.

Overige opties

Verder moet je nog kiezen uit het soort abonnement. Bijvoorbeeld of je onbeperkt wil kunnen bellen en sms’en. Je hebt hiernaast ook Data Only abonnementen. Hierbij heb je geen belminuten, maar je hebt dan wel meer data om met het internet te kunnen verbinden. Ook de looptijden verschillen per abonnement, maar deze zijn in de meeste gevallen 1 of 2 jaar lang. Het is ook belangrijk om de juiste provider te kiezen bij je abonnement. Welke de beste deal heeft voor jou, is natuurlijk afhankelijk van jezelf. Je kunt op veel sites gemakkelijk telefoonabonnementen met elkaar vergelijken, om zo tot de beste keuze te komen.

Zakelijk abonnement

Heb jij een eigen bedrijf of werk je als ZZP’er? Sta je ingeschreven bij Kamer van Koophandel? Dan is het mogelijk om een zakelijk telefoonabonnement af te sluiten. Hiervoor heb je ook veel opties. Zo kun je bijvoorbeeld je huidige abonnement verlengen als zakelijk abonnement. Ook kun je meerdere abonnementen tegelijk bestellen, voor als je meerdere werknemers hebt. Hierbij kun je dan ook meerdere toestellen krijgen.

Wat ook handig kan zijn, is het afsluiten van een flexibel zakelijk abonnement. Zo’n abonnement kun je iedere maand opzeggen. Meestal is deze optie niet veel duurder, slechts een paar euro. Dit kan natuurlijk wel handig zijn, aangezien de hoeveelheid werknemers en de grootte van je bedrijf snel kan veranderen. Met deze optie zit je niet lange tijd vast aan je telefoonabonnement.

Random blogs vandaag

Laatste berichten

Gerelateerde berichten