AlgemeenMaak van jouw tuin je eigen zomerparadijsje

Maak van jouw tuin je eigen zomerparadijsje

 

Afgelopen voorjaar mochten we al behoorlijk genieten van het zonnetje en ook deze zomer zet het lekkere weer gewoon door in Nederland. Aankomende weken voorspellen ze weer temperaturen van boven de 25 graden. En laat het nou net zijn dat de meeste mensen in de zomer vaak wel een paar dagen vrij of zelfs vakantie hebben. Dat wordt dubbel genieten natuurlijk! Heerlijk op vakantie of gewoon lekker thuis blijven en genieten van het mooie weer in jouw tuin. Of is jouw tuin daar nog niet klaar voor? Met deze kleine aanpassingen is jouw tuin een paradijsje deze zomer.

Creëer een heerlijke zithoek in je tuin

Waarschijnlijk heb je binnen in huis wel een hele fijne bank waar je heerlijk op kunt chillen maar hoe zit dat in je tuin? Heb je daar ook zo’n fijne zithoek als binnen of moet je het in je tuin doen met een paar oude tuinmeubelen? Die tuinmeubelen kunnen deze zomer waarschijnlijk wel een kleine upgrade gebruiken. Bij verschillende woonboulevards of doe-het-zelfzaken heb je meestal wel een paar van deze meubelen staan. Misschien staat hier wel bij wat je zoekt. Mocht je toch opzoek zijn naar iets anders of je zit met een budget, dan kun je er ook voor kiezen om zelf een zithoek te creëren in je tuin. Tik een paar pallets op de kop en koop een paar grote dikke kussens. Maak hier een bank van en leg de kussens erop en jouw zithoek is klaar. En helemaal naar eigen smaak ook, dat is natuurlijk helemaal fijn!

Creëer een plekje om af te koelen

Enige verkoeling in deze week zeker geen overbodige luxe. Met een opblaaszwembad of zwembadje kom je al een heel eind. Heb je deze alleen niet in je beschikking of kan je er even niet zo snel eentje kopen? Dan zijn er natuurlijk ook nog andere oplossing die zorgen voor enige verkoeling. Zo kun je bijvoorbeeld de sproeier of nevelstand aanzetten of met een zeil of ton je eigen zwembadje creëren. Een voetenbadje is trouwens ook meer dan prima en biedt ook genoeg verkoeling voor de warmere dagen. Tip! Mocht je huisdieren hebben dan maak je deze daar ook er blij mee

Creëer een schaduwplekje in je tuin

Hartstikke leuk natuurlijk die zon maar soms heb je wel een beetje behoefte aan schaduw. Met een parasol, doek of ander soort laken maak je heel gemakkelijk een schaduwplekje in je tuin. Bijvoorbeeld bij de zithoek of een ander plekje in de tuin waar je even van de schaduw kan gaan genieten mocht het nodig zijn. Met deze aanpassing kom jij de zomer in ieder geval wel door!

 

 

Random blogs vandaag

Laatste berichten

Gerelateerde berichten