AlgemeenMijn eigen hangmat

Mijn eigen hangmat

Voor diegenen die het nog niet wisten: canvas stof is gemaakt van hennep en is erg stevig. Doordat de stof zo stevig is, blijkt het een uiterst geschikt materiaal te zijn voor bijvoorbeeld zonneschermen of hangmatten. Hangmatten zijn dan ook de deal dit keer.

Waarom canvas?

Canvas stof is een veelgebruikt materiaal voor hangmatten. Ik kan ook niet anders dan bekennen dat het inderdaad zeer ideaal is ervoor. Het rekt goed, kan veel gewicht aan en heeft verder veel andere mogelijkheden. Het ligt zelfs ook nog erg comfortabel als je het mij vraagt. Soms val ik bijna in slaap in de hangmat. Wat betreft de mogelijkheden: canvas wordt gemaakt in verschillende kleuren en patronen. Wil je bijvoorbeeld strepen of heb je liever simpele kleuren met alleen zwart-witte blokjes? Dat moet allemaal in principe kunnen.

Kleur bekennen

Echter, bij veel verkooppunten, zoals een online firma als bol.com of een woonspeciaalzaak zoals Leen Bakker, draait het vaak niet speciaal om de stof van de hangmat wanneer je geïnteresseerd bent in het kopen van een hangmat. Maar let op wat ik je nu ga vertellen. Wist je namelijk dat je canvas kan bestellen op basis van jouw wensen en voorkeuren? Via een doe-het-zelf route kan je met de aangeschafte stof van jouw keuze een product ontwerpen. Denk bijvoorbeeld aan die strandstoel die je nooit kon vinden in de woonwinkel op de hoek. Dit keer koos ik ervoor om mijn eigen hangmat te maken.

Voor professionals en beginners

Natuurlijk is er ook genoeg te vinden voor diegenen die zich geen raad weten met een naaimachine. Daarbij moet je natuurlijk ook in het bezit zijn van een naaimachine. Wat dacht je ervan om naar de kleermaker te gaan? Zij krijgen regelmatig zulke klussen toegestuurd en kunnen dit waarschijnlijk ook voor je onder handen nemen. Wil je het klusje nu toch echt zelf klaren? Dan raad ik je aan om naar een naaicursus te gaan. Daar leer je het snelst en het leukst de basistechnieken van naaien aan.

Een gewenst resultaat

Toen was het moment dat iedereen mijn zelfgemaakte hangmat kon bewonderen eindelijk aangebroken. Mijn familie was die dag op bezoek en mijn neefjes hadden de grootste pret op de hangmat. Het was even spannend of de hangmat stevig genoeg bleef hangen. Gelukkig hoefde ik niet veel te veranderen aan de hangmat want de canvas stof bespaarde mij het meeste werk. Gelukkig is het zo’n sterke stof.

Random blogs vandaag

Laatste berichten

Gerelateerde berichten