ZakelijkJe eigen dedicated server

Je eigen dedicated server

Met je eigen dedicated server kun je beschikken over een fysieke server die aan jou is toegewezen. Het grote voordeel van een dedicated server ten opzichte van een virtuele server (VPS) is dat je veel meer power en snelheid hebt. Op die manier draaien sites sneller dan op iedere andere server. Je hebt de volledige controle en natuurlijk ook de volledige verantwoordelijkheid over je eigen dedicated server. Je hoeft de server namelijk niet meer met andere gebruikers te delen. Wereldwijd zijn er meer dan 400.000.000 servers actief. En dit aantal groeit nog altijd rap.

Gebruiksmogelijkheden

Maar wat kun je dan eigenlijk allemaal met je eigen dedicated server? Je kunt bijvoorbeeld data opslaan op je eigen NAS (Network Attached Storage) server. Dan heb je dus eigenlijk een grote externe harddisk in je netwerk, waarop je beeldmateriaal zoals foto's en video's kunt opslaan. Maar ook andere data, zoals muziek, financiële gegevens, bouwtekeningen of andere omvangrijke bestanden. Ook kun je kiezen voor een GPU-server. Deze servers hebben naast een klassieke processor ook een grafische kaart. Daardoor is een GPU-server uitermate geschikt voor computer ondersteund tekenen of natuurlijk audio- of video bewerking. Online gamers maken veelal gebruik van een eigen dedicated server om de game-ervaring beter en sneller te maken. Dan zijn er ook nog de mogelijkheden om een dedicated server te gebruiken voor DRP (Disaster Recovery Plans) of BCP (Business Continuity Plans).

Hoe ziet dat er dan uit?

Een dedicated server heb je in verschillende uitvoeringen. Je kunt natuurlijk kiezen voor een server in een rack, zodat de servers gemakkelijk gestapeld kunnen worden. Maar je kunt ook de keuze maken voor een toren-server. Die ziet er een beetje uit zoals de desktop computer die je thuis hebt staan. Afhankelijk van waarvoor je de server wilt gebruiken, maak je natuurlijk een keuze voor de beste oplossing. Krachtig, snel, servers met dubbele prestaties of zelfs gespecialiseerde servers voor geavanceerd gebruik. Om in de kosten te besparen kun je ook voor een gereduceerde prijs aan gerenoveerde servers komen. De prijs/kwaliteit verhouding van deze servers is uitstekend.

Voor je je aankoop doet

Denk eraan dat je eerst goed onderzoekt waarvoor je de dedicated server wilt gebruiken. Op die wijze kun je een betere keuze maken. Er zijn veel mogelijkheden in verschillende servers. Naast de technische specificaties is het ook belangrijk om rekening te houden met service en gebruiksvriendelijkheid. Analyse en monitoring van je dedicated server, bijvoorbeeld. Bedenk ook welk besturingssysteem je voorkeur heeft. Of dit nu Linux, Windows of BSD is. Een dedicated server hoeft helemaal niet duur te zijn. Afhankelijk van het doel van de server is er een zeer brede keuze beschikbaar. Met een dedicated server houd je de controle bij jezelf. Wel zo veilig!

Random blogs vandaag

Laatste berichten

Gerelateerde berichten