AlgemeenTips voor het plaatsen van camerabeveiliging

Tips voor het plaatsen van camerabeveiliging

Camerabeveiliging is een goede manier om uw huis te beveiligen. Niet alleen kunt u inbraken en vandalisme voorkomen, maar het geeft veel mensen ook een veilig gevoel. Bovendien zijn er ook nog andere redenen om camera’s binnen of buiten uw huis te plaatsen. Als u camera’s aanschaft, zijn er een aantal dingen waar u op moet letten bij het plaatsen hiervan. In deze blog leest u een aantal tips die u hierbij kunnen helpen. Voor extra informatie kunt u altijd advies vragen aan de aanbieder van de camera’s. 

Waar een camera plaatsen?

Voordat u camera’s koopt, is het belangrijk om eerst na te denken wat uw doel van deze camera’s is. Dit bepaalt namelijk welke plekken het best zijn om een camera te plaatsen. Als u hoofdreden voor het plaatsen van camera’s vooral het beschermen van uw bezittingen is, dan kunt u zowel binnen als buiten camera’s plaatsen. Goede plekken hiervoor zijn bij bijvoorbeeld uw voor- en achterdeur, aangezien dit plekken zijn waar een inbreker hoogstwaarschijnlijk door naar binnen komt. U kunt echter ook binnenshuis camera’s plaatsen hiervoor. Goede plekken hiervoor zijn bijvoorbeeld in de hal of in het trapgat. De inbreker kan er bijna niet aan ontkomen om via deze plekken door het huis te bewegen en de kans is dan dus groter dat u hem of haar op beeld kunt betrappen. Als u een ander doel heeft voor het plaatsen van camera’s, zoals het in de gaten houden van uw kinderen, dan zijn andere plekken misschien beter. Denk aan bijvoorbeeld de woonkamer of de tuin. 

Waar moet u geen camera plaatsen?

Er is een belangrijk aspect dat komt kijken bij het plaatsen van camera’s waar veel mensen niet snel aan zullen denken. Dit is namelijk privacy. Het gaat dan zowel om privacy van uw buren als de privacy van mensen binnen het huis. Zorg er ten eerste altijd voor dat u geen zicht heeft op bijvoorbeeld de woonkamer of slaapkamer van de buren. Daarnaast is het ook verstandig om binnenshuis geen camera’s te plaatsen in ruimtes zoals de slaapkamer. Zo respecteert u iedereens privacy en vermijdt u ook mogelijke gevaren die te maken hebben met hackers. 

Praktische tips

Tot slot zijn er nog een aantal praktische tips waar u aan moet denken bij het ophangen van camerabeveiliging. Veelvoorkomende fouten hebben vaak te maken met dit soort praktische tips. Ten eerste moet u er bijvoorbeeld op letten dat u de camera niet op de zon richt. De groot deel van de dag ziet u dan namelijk helemaal niks op het beeld en dit is uiteraard niet erg effectief. Ten tweede kan het handig zijn om een camera in een hoek te plaatsen. Hierdoor is het bereik van de camerabeelden zo groot mogelijk. Tot slot is het verstandig om uw camera op zo’n 2,5 tot 3 meter hoogte te hangen als u deze buitenshuis installeert. Dit is laag genoeg om details te kunnen zien, maar hoog genoeg dat het moeilijk is voor vandalisten of dieven om bij de camera te komen. 

Random blogs vandaag

Laatste berichten

Gerelateerde berichten