WonenDe mooiste bloemen voor in huis én in de tuin

De mooiste bloemen voor in huis én in de tuin

Wanneer je iets meer kleur en vrolijkheid wilt toevoegen aan je woning, dan zijn bloemen natuurlijk bij uitstek de beste keuze. En hetzelfde geldt wanneer je kleur wilt toevoegen aan je tuin. Bloemen zijn niet alleen prachtig van kleur, maar ze voegen ook een zachtheid en frisheid toe aan zowel huis als tuin. Het is niet voor niets dat er tegenwoordig zoveel keuze is aan bloemen en planten. Maar welke bloemen zijn nou de beste keuze voor binnenshuis, en welke bloemen kies je voor de tuin? Welke bloemen bloeien gedurende de winter en welke bloeien tijdens de zomermaanden? De keuze is reuze, en de uiteindelijke beslissingen is natuurlijk volledig aan jou. Maar we kunnen je wel helpen met een aantal mooie aanbevelingen.

De mooiste bloem voor in huis

Eén van de mooiste bloemen voor in je huis is de Amaryllis. De Amaryllis bol is niet alleen één van de meest populaire bloembollen in Nederland, maar ook één van de mooiste en meest veelzijdige. Zo is het een perfecte bloem om alleen in een bloempot tot bloei te laten komen, maar is het ook een prachtige bloem in combinatie met andere binnenplanten, zoals bijvoorbeeld grote huiskamerplanten. De Amaryllis bloem bloeit voornamelijk tijdens de wintermaanden; in januari en februari, en kunnen tot wel zeven weken lang bloeien. Het zijn dus bloemen waar je langere tijd van kunt genieten. De kleuren van de bloem kunnen variëren van wit tot donkerrood. Én wil je iets extra speciaals? Dan kun je ook nog kiezen voor de tweekleurige Amaryllis, zoals bijvoorbeeld die met rood en witte strepen.

De mooiste bloem voor in de tuin

Er zijn natuurlijk een heleboel prachtige bloemen voor in de tuin, maar we hebben er één fantastische bloem uitgepikt. De Dahlia. Dahlia bollen komen oorspronkelijk uit Mexico, maar zijn al jaren één van de meest populaire bloembollen van Nederland. En dat is niet zo gek. De Dahlia is namelijk een prachtig bolvormige bloem, met een heerlijke geur. Het zijn daarom ook echte bijenlokkers in de tuin. Dahlia's zijn verkrijgbaar in vele verschillende groeihoogtes, en in de meest bijzondere kleuren, waardoor je zeker weet dat je er altijd eentje vind die perfect bij je tuin past.

Andere mooie bloemen

Dit zijn natuurlijk lang niet de enige mooie bloemen die we kunnen aanbevelen. Er zijn zoveel mooie bloemen en bloembollen te koop. Andere populaire varianten zijn bijvoorbeeld de pioenroos, narcis, lelie en stokroos. Bedenk van tevoren goed welk soort bloemen jij het liefst zou willen, en welke bloemen goed bij elkaar zouden staan. Neem hierbij de grootte van de bloem en de kleur van de bloem mee in je overweging. Zowel in je woning als in je tuin is het namelijk belangrijk om eenheid te creëren met bloemen en planten. Gelukkig zijn de meeste bloemen in heel veel kleuren verkrijgbaar, waardoor je weinig moeite zult hebben om jouw nieuwe favoriete bloemen in de juiste kleur te kunnen vinden.

Random blogs vandaag

Laatste berichten

Gerelateerde berichten