AlgemeenEen box voor je opslag huren: heel gemakkelijk!

Een box voor je opslag huren: heel gemakkelijk!

Soms zijn er omstandigheden waardoor je (tijdelijk) je spullen ergens moet zien te stallen. Dit kunnen leuke omstandigheden zijn (een wereldreis van meerdere jaren) of verdrietige omstandigheden (een scheiding of overlijden). Hoe dan ook, soms heb je opslagruimte nodig. Nu kun je natuurlijk altijd aan je vrienden vragen of je gebruik mag maken van hun schuurtjes en zolders, maar dan staan al je spullen verspreid over de stad of misschien wel door het hele land. Een box voor je opslag huren is dan veel handiger. Zo’n box vind je in diverse (grote) steden in Nederland. Er is er dus altijd een bij jou in de buurt.

Is een box voor je opslag huren niet heel duur?

Welnee. Natuurlijk kost het huren van zo’n box geld, je betaalt immers de huur van de ruimte. Dus: Het loont om verschillende aanbieders met elkaar te vergelijken, want iedere aanbieder heeft zo zijn eigen kortingen. Bij sommige aanbieders betaal je de eerste maand slechts € 1,00 en bij de andere kun je een dagdeel gratis gebruik maken van de verhuiswagen. Het is maar net waar je naar op zoek bent! Je kunt zelfs grotendeels zelf bepalen hoeveel je gaat betalen. Dit doe je door verstandig te kiezen voor de juiste maat box. Heb je maar een paar spullen die je even kwijt moet? Dan kun je met een kleinere box toe. Moet je hele inboedel tijdelijk opgeslagen worden? Dan kies je natuurlijk voor een grotere box. Het blijft dan ook verstandig om goed op te ruimen, weg te geven en weg te gooien voor je een box gaat huren. Alles klakkeloos naar binnen schuiven kost je meer geld dan nodig is.

Waarom zou ik een box huren?

En waarom niet alle spullen bij je ouders op zolder zetten? Of bij je vrienden in de schuur? Of bij collega’s onder de carport? Dat heeft te maken met wat jij wilt. Het grote voordeel van een opslagbox is dat deze 24 uur per dag, 7 dagen per week bereikbaar is. Je hebt zelf de  (enige!) sleutel, zelfs het bedrijf kan niet bij jouw spullen. Je hoeft dus nooit af te spreken om bij je spullen te kijken, iets op te halen of iets toe te voegen. Daarbij is zo’n box gegarandeerd schoon en droog. Dus ook je boeken, je kleding en je platencollectie kunnen er veilig opgeslagen worden. Zie dat onder de carport van je collega maar eens voor elkaar te krijgen!

Hoe kan het dat ik de enige sleutel heb?

Je sluit je box af met een slot waar één sleutel bij hoort. Zo weet je zeker dat jij de enige bent die in jouw box kan. Het bedrijf waar je de box huurt, kan er dan dus ook niet bij. Dit is natuurlijk allemaal om te voorkomen dat er sleutels gaan “zwerven” en jij op een dag bij een lege box aan komt.

Zit ik vast aan een contract?

Er worden afspraken gemaakt en die afspraken worden op papier gezet, dat is logisch. Dat gebeurt bij iedere huurovereenkomst. Maar er is maar een opzegtermijn van één week. Kijk, daar kun je wat mee. Kom je onverwacht weer terug in Nederland? Krijg je sneller dan gedacht een huurhuis toegewezen? Kun je eerder in je koopwoning? Geen enkel probleem. Door de opzegtermijn van één week betaal je nooit meer dan nodig is. En dat is toch fijn om te weten.

Random blogs vandaag

Laatste berichten

Gerelateerde berichten