WonenInvesteren in een nieuwe dakbedekking

Investeren in een nieuwe dakbedekking

De dakbedekking op jouw woning levert een belangrijke bijdrage aan jouw wooncomfort. Niet iedereen is zich ervan bewust hoe belangrijk een goede dakbedekking is. De dakbedekking bepaalt of jij er binnen droog en tochtvrij bij kunt zitten. Zo kan een defecte dakbedekking bijvoorbeeld zorgen voor lekkages. Dus gaat jouw dakbedekking al een poosje mee en is deze eigenlijk echt wel aan vervanging toe? Investeer dan in een nieuwe dakbedekking.

Voor welke dakbedekkingssoort kies je?

Als je een nieuwe dakbedekking wilt aanschaffen, zal je zien dat er diverse keuzemogelijkheden zijn. Er worden online door verschillende aanbieders diverse soorten dakbedekkingen aangeboden. Wanneer je niet thuis bent op dit gebied, kan dit grote aanbod lastig zijn. Want voor welke dakbedekkingssoort kun je het beste kiezen? Als je écht goede kwaliteit wilt, is EPDM folie de beste keuze. EPDM is een rubbersoort dat veel kan hebben. Vorst en tropische temperaturen? Of wind en diverse vormen van neerslag? Het maakt voor een EPDM dakbedekking niets uit. De weerbaarheid van deze dakbedekkingssoort is heel hoog. De dakbedekking is kwalitatief dus erg goed en heeft daardoor een lange levensduur. De aanschaf van een EPDM dakbedekking is dus een slimme investering voor nu en voor later.

Afwerkingsmateriaal voor jouw dakbedekking

Een EPDM dak is kwalitatief hoogstaand. Het is dan ook goed te verklaren waarom veel mensen de voorkeur aan EPDM geven. Echter, de kwaliteit is niet het enige waarin deze dakbedekkingssoort zich van andere dakbedekkingen onderscheidt. Een EPDM dakbedekking is ook uniek vanwege het feit dat je de dakbedekking zelf kunt aanbrengen. Voor de bevestiging van een EPDM dakbedekking heb je geen branders of professionele dakdekkers nodig. Jij kunt gewoon zelf de EPDM dakbedekking op het dak vastlijmen. Heb je de dakbedekking met de juiste lijm bevestigd? Dan is het nog belangrijk om het geheel mooi af te werken. Hiervoor heb je daktrimmen en EPDM kit nodig. Heb je alle materialen op de juiste manier toegepast? Dan kun je langdurig genieten van een droog en tochtvrij huis!

EPDM voor een dak reparatie

Bij het aanbrengen van een EPDM dakbedekking denkt men vaak direct aan een dakrenovatie. Deze associatie is niet geheel onterecht. EPDM wordt namelijk veelvuldig gebruikt voor het vernieuwen van een dakbedekking. Maar ook voor de reparatie van (kleine) defecten aan jouw dakbedekking kun je EPDM gebruiken. Er zijn zelfs speciale EPDM stroken verkrijgbaar voor dit soort klussen. Je hoeft dus niet onnodig veel materieel aan te schaffen voor een relatief kleine reparatie. Dit is wel zo plezierig! Waarvoor heb jij EPDM nodig? Moet je een klein defect op het dak repareren? Of ga je een complete dakrenovatie uitvoeren?

Random blogs vandaag

Laatste berichten

Gerelateerde berichten