AlgemeenPlezier op de camping voor je kind

Plezier op de camping voor je kind

De vakantie is bijna daar. In je hoofd heb je alles al ingepakt, hebben de planten water gehad en is iedereen klaar om te gaan. Op één pietepeuterig dingetje na. Of nou ja, pietepeuterig voor jou. Voor je kleine zal het een groter probleem zijn. Welk speelgoed neem je mee? De hele verkleedkist past niet meer in de achterbak maar we weten heel goed dat je kleine het niet eens zal zijn met steeds hetzelfde stukje plastic. Daarom geef ik je hier handige tips om je koter te vermaken op vakantie zonder dat je daarvoor een extra aanhangwagen hoeft te regelen of steeds de tablet tevoorschijn moet halen.

Boekjes om zelf te lezen én voor te lezen

De vakantie is de uitgelezen (snap je ‘m?) kans om te oefenen met lezen. Op zijn of haar eigen tempo kan je kleine de kunst van het lezen meer onder de knie krijgen. Neem zijn of haar lievelingsboekjes mee en beloon iedere avond het goede gedrag met een verhaaltje extra. Zo is het niet enkel goed voor de ontwikkeling maar ook gezellig en het stimuleert ook nog om goed met elkaar om te gaan. Zeker met broertjes en zusjes wil dat na twee weken op de camping soms moeilijk worden.

Bouwspeelgoed om te oefenen

Houten blokken of houten trein sets zullen iets meer ruimte in de koffer innemen dan een paar boekjes maar bouwspeelgoed is heel divers en je kleine zal zich hier blijvend mee kunnen vermaken doordat hij of zij steeds iets nieuws kan bouwen. Eerst een toren, dan een huisje. Een ronde treinbaan met speelgoed treinen  en dan een slingerende. Neem wat speelgoed poppetjes mee zodat deze kunnen wonen in de net gebouwde wereld. Plezier voor uren gegarandeerd.

Kleurboeken voor de kunsten

Heb jij een kleine kunstenaar in het gezin? Dan wil je er misschien over nadenken om een mooi kleurboek mee te nemen op vakantie. Je kan er samen in duiken en de mooiste dingen maken maar je koter zal het ook prima vinden dit alleen te doen. Neem wat potloden en stiften mee en je zult zien dat de werken van Picasso niets zijn, vergeleken met wat jouw kind maakt. Je zou zelfs witte bladen of een blanco notitieboek in de tas kunnen stoppen als je kleine liever helemaal zelf kiest wat hij of zij tekent.
Met deze tips kan een gezellige, lollige en relaxte vakantie bijna niet meer stuk. Laat de zomer maar komen!

Random blogs vandaag

Laatste berichten

Gerelateerde berichten