AlgemeenVerwen jezelf met een eigen spa!

Verwen jezelf met een eigen spa!

Wanneer ik uitgeteld thuis komt van een drukke werkweek, wil ik vaak niets liever dan op de bank neerploffen voor de televisie. Dit werkt misschien voor de korte termijn positief op je mentale gesteldheid, maar na vijf uur Netflixen, eindigen ik vaak met een schuldgevoel. Ontspannen kan gelukkig ook op een (gezonde) andere manier. Het vergt even wat voorbereiding, maar dan heb je wel wat. Wil je echt ultiem ontspannen en daar de rest van de week profijt van hebben? Verwen jezelf dan eens met een eigen spa!

Haal de juiste spulletjes in huis

Voor een avondje spa heb je natuurlijk wel een aantal dingen nodig. Het is verstandig om de spulletjes al in huis te hebben en dus eenmaal per maand in te kopen. Denk hierbij aan gezichtsmaskertjes, bodylotion, scrub, heerlijke essentiële oliën en geurkaarsen. Bij de drogisterij kun je deze producten vaak voordelig inslaan. Essentiële oliën kun je het beste online bestellen of ernaar vragen in een natuurwinkel. Deze oliën (ook wel etherische oliën genoemd) hebben een ontspannende werking op lichaam en geest. Wanneer je de olie in een diffuser doet, zal de kamer zich vullen met de heerlijke geur. Een bekende ontspannende geur is bijvoorbeeld lavendel, dit heeft ook een positieve invloed voor het slapen gaan.

Even helemaal offline

Het klinkt misschien als een onmogelijke opgave, maar voor pure ontspanning zul je al je devices op offline moeten zetten. Probeer je werk even helemaal achter je te laten. Als je moeite hebt met het opzij zetten van gespannen gedachten, is het een idee om je eens te wagen aan meditatie. Mediteren zorgt ervoor dat je nergens aan denkt en je enkel en alleen focust op je ademhaling. Op die manier krijgt je brein volledige rust. Daarnaast blijkt uit onderzoek dat meditatie leidt tot minder stress, minder kans op depressie en burn-out, beter kunnen slapen, meer focus hebben en een positieve mind-set. Tegenwoordig heb je steeds meer gratis apps waarop je meditatie kunt uitproberen. Ben je wat sceptisch erover? Geef het eenmalig een kans en ervaar zelf wat je ervan vindt.

hottub

Uitgebreide verzorging van je lichaam en haar

Tijdens een avondje spa kun je er natuurlijk voor kiezen om alleen met een badolie of bruisbal een paar uur in je hottub te vertoeven. Anderzijds is het juist een mooie gelegenheid om je lichaam en haar van een uitgebreide verzorging te voorzien. Begin met het aanbrengen van een haar- en gezichtsmasker, zodat dat zo lang mogelijk kan intrekken. Vervolgens kun je je lichaam scrubben, je handen en voeten een behandeling geven en eventueel je nagels een mooi kleurtje lakken. Tot slot, wanneer je de maskers hebt uitgespoeld, kun je je lichaam en gezicht voorzien van een lekkere crème en je haar van een olie. Eindresultaat: verzorgd en ontspannen in bed en klaar voor een nieuwe week!

Random blogs vandaag

Laatste berichten

Gerelateerde berichten