FinancieelMaak iedere kamer gezellig!

Maak iedere kamer gezellig!

Toen ik begin dit jaar op mezelf ging wonen, was een van de eerste dingen die me opvielen hoe weinig sfeer er in een huis is als je die niet zelf creeërt. Normaal zie je alleen huizen die af zijn, bewoond, gedecoreerd. Maar als je from scratch begint, en alle meubels koopt die je nodig hebt, dan ontstaat er niet meteen zo’n sfeer. Die ontstaat langzaam doordat er in een huis geleefd wordt, en doordat je steeds kleine dingen toevoegt. Maar zelfs dan zijn er bepaalde kamers die toch minder snel ‘gezellig’ worden. Ik zet voor je op een rijtje hoe je overal sfeer creeërt, zodat jouw huis echt als een thuis gaat voelen!

De keuken

Normaal gesproken staan de slaapkamer en de woonkamer op nummer één als het om het inrichten gaat, omdat je denkt dat je hier de meeste tijd doorbrengt. In de praktijk is het echter zo dat je ook een groot deel van de tijd in de keuken staat. Of dat nou is om te koken, heel de dag gebruikte vaag weg te zetten, af te wassen ‘s avonds na het eten, of om te eten.

De keuken is een ontzettend leuke plek om in te richten en mooi te maken, omdat er zoveel spullen bewaard moeten worden. Door die op een leuke manier op de bergen zit je niet met een leeg vlak op je aanrecht of op de muur. Ook de eettafel kun je veel mee, omdat je hier weer leuke decoraties op kwijt kunt. Met de stoelen kun je ook veel sfeer toevoegen. Heel luxe met ingebouwde kussentjes, modern zwart of leer of juist een simpele barkruk hout: zoiets bepaalt meteen de uitstraling van de hele kamer! Dus dat is het waard om veel denkwerk in te steken.

De badkamer

Ook de badkamer is een plek die vaak vergeten wordt, omdat je er alleen douchet en naar de wc gaat. Tenminste, dat denk je misschien. Maar het is ook een plek waar je juist wil kunnen ontspannen. Dus als er iets nog incompleet aan voelt, haal jij nooit je ultieme zen-momentje uit dat halfuurtje douchen elke ochtend. Dat is het dus echt waard om moeite in te steken! Denk aan de kleur van je handdoeken en de badmat, maar ook hoe je je verzorgingsproducten presenteert. Stal je mooiste producten uit en zet de rest in het kastje. Koop een navulbare zeep dispenser zodat die matcht bij je kleurenpalet, en een bijbehorende beker voor je tandenborstel – zodra de boel mooi samenhangt voelt het meteen een stuk gezelliger!

Random blogs vandaag

Laatste berichten

Gerelateerde berichten