WonenFamiliehuis

Familiehuis

Ik heb sinds twee jaar een vriendin. We kunnen het heel erg goed vinden en hebben het heel erg gezellig samen. Haar familie is veel groter dan die van mij. Aan mijn vader zijn kant heb ik een tante, een oom en een paar neefjes en nichtjes. Mijn oma woont in het buitenland en heb ik nooit gekend. Van mijn moeders kant heb ik wel een opa en oma, en één tante. Deze tante heeft een dochter. Dat is ongeveer wel de hele familietak die ik ken en waar ik mee te maken heb. Mijn vriendin heeft een veel grotere familie. Van haar vader haar kant heeft ze drie tantes met allemaal een eigen gezin. Deze kinderen hebben soms al een baby. Het jongste familielid is dan ook een schattige kleine baby van ongeveer een half jaar oud. Van haar moeders kant heeft ze nog een opa en oma en een paar tantes. Het is een hele gezellige familie. Haar familie heeft een groot huis aan het water. Het is een soort familiehuis. Iedereen mag er gebruik van maken. Ik heb hier nu al een aantal keer familie feesten bijgewoond, maar ook andere bijzondere gelegenheden. Er heerst een hele gemoedelijke sfeer.

Verkoop

Helaas gaat steeds meer van de familie in het oosten van het land wonen. De drukte van de stad werd hun iets te veel. Door deze reden is het familie huis bijna niet meer in gebruikt. Omdat het grootste deel van de familie in het oosten woont gaan we vaker daarheen om dingen te vieren. Om deze rede is besloten dat het huis de verkoop in gaat. Dit betekende dat er heel veel moest worden ingepakt. Het huis was groot genoeg om met twintig mensen tegelijk in te slapen. Dit brengt natuurlijk heel wat spullen met zich mee.

Inpakken

Het huis is al heel lang in de familie. Dit maakt het ook een heel oud huis. Er staan heel veel spullen in, waaronder servies. Er was wel genoeg servies voor ongeveer twintig personen, keer drie. Van aardewerk servies tot kristal in de vorm van wijnglazen. Tijdens kerst werd dit servies vaak gebruikt. De tafel zag er dan prachtig uit. Alle spullen werden verdeeld onder de familie. Ik was er van onder de indruk hoe rustig dit ging. Ik denk dat dit bij mijn familie heel anders was verlopen. Na het harde werken was het huis leeg. Nu kon het de verkoop in.

Random blogs vandaag

Laatste berichten

Gerelateerde berichten