WonenWhite Tie dresscode? Dit zijn de etiquette

White Tie dresscode? Dit zijn de etiquette

Een Black Tie party is bij het grote publiek over het algemeen wel bekend. Bij een formele gelegenheid dragen de heren een zwarte smoking met een zwarte strik. De dames zijn gekleed in een galajurk of een lange avondjurk. De tegenhanger van Black Tie is, je raad het al, White Tie. White Tie is minder bekend bij de meeste mensen en wordt ook wel ‘crevate blanche’ genoemd. White Tie is de meest formele dresscode die er is. Deze dresscode wordt voornamelijk gehanteerd bij officiële gala’s, speciale diners en bijvoorbeeld ontmoetingen met het koningshuis. In dit artikel vertellen we je alles over deze chique dresscode. 

White Tie dresscode voor de heren

White Tie is de meest formele dresscode. Het is voor velen onbekend omdat het geassocieerd wordt met rijkdom en komt eigenlijk alleen voor bij officiële gelegenheden met beroemde of machtige personen. Net als bij een Black Tie dresscode zijn er etiquette die gehanteerd worden door de gasten. Van de heren wordt verwacht dat zij in een rokkostuum dragen. Een rokkostuum is het chiqueste wat een man kan dragen. Rokkostumen worden alleen in de avond gedragen, nooit buiten huis en alleen bij belangrijke, officiële gelegenheden. Anders dan het woord doet denken, verschijnen de heren niet in een rok. Een rokkostuum bestaat uit een jas met twee lange punten aan de achterzijde, een wit gesteven hemd met opstaande boord, een wit vest, een witte vlinderdas en een zwarte broek. 

Er worden geen horloges gedragen. Een horloge is niet netjes richting de gastheer omdat je dan het gevoel geeft dat je op de tijd zit te letten. Onder het rokkostuum dragen de heren zwarte lakschoenen. De heren horen er verzorgd eruit te zien, haren netjes en het gezichtshaar geschoren. White Tie staat bekend om zijn exclusiviteit en gasten kunnen alleen deelnemen op uitnodiging. 

White Tie dresscode voor de dames

Anders dan bij een Black Tie dresscode wordt van de dames verwacht dat zij een lange, klassieke avondjurk dragen zonder ontbloot boven of onderlichaam, decolleté is juist wel toegestaan. Net als de heren, wordt er geen horloge door de dames gedragen. De dames vallen deze avond op door hun excentrieke sieraden en opvallende make-up. Bescheidenheid bij White Tie hoeft niet voor de dames, opvallen en glinsteren is juist een pré. De make-up van de dames mag opvallen maar het moet klassiek en in stijl blijven. Er mogen geen lange, grote tassen gedragen worden maar juist kleine tassen zoals een clutch. Overdag dragen de dames nog wel eens een hoed en regelmatig zijn (witte) lange handschoenen terug te zien. Een White Tie party is een ware belevenis en leuk om een keer te zien of mee te maken mocht je de kans krijgen.

Random blogs vandaag

Laatste berichten

Gerelateerde berichten