AlgemeenEen kleine terugkoppeling op de goede voornemens

Een kleine terugkoppeling op de goede voornemens

Voornemens

Hoe gaat het met jullie goede voornemens? We zijn onderhand flink wat maandjes van de jaarwisseling verder, sterker nog: we zijn alweer bijna halverwege. De meeste mensen hebben rond die tijd de goede voornemens alweer de deur uit gegooid. De meest voorkomende goede voornemens kennen we allemaal wel. Ook ik had een aantal flink afgezaagde, maar hoopvolle voornemens:

  • Meer gaan sporten;
  • Gezonder eten;
  • Vaker de fiets pakken in plaats van de auto;
  • Minstens één hobby oppakken.
  • Meer sparen;

Onderhand zijn we bijna een half jaar verder, dus dat lijkt me een goed moment om eens terug te kijken op afgelopen maanden en te zien hoe de stand van zaken is.

Update

Ik heb even rustig nagedacht over de afgelopen maanden en de conclusie is dat, hoewel ik alle voornemens niet zozeer heb opgegeven, ik er ook niet heel erg hard in ga qua het behalen van een doel. Ik heb wel een abonnement genomen op de sportschool (een goede eerste stap) maar lijk meer een donateur van een niet nader te noemen sportschoolketen dan dat ik er ook werkelijk te vinden was. Daarom ben ik sinds kort begonnen met de groepslessen, dat lijkt motiverend te werken en bevalt goed. Gezonder eten ging op zich best oké, maar is nu een beetje weggezakt en ik geef het barbequeseizoen hier absoluut de schuld van. Bijna elk weekend hebben we wel vrienden die even willen barbequen, en wie ben ik om daar nee tegen te zeggen? Dat gaat toch ten koste van de vriendschap? Hoewel ik in theorie best zou kunnen minderen met de broodjes op zo een barbeque, maar dat vergeten we maar even.

En verder?

Meer de fiets pakken wil ook nog niet echt een gewoonte worden. Echter zijn de meeste dingen dusdanig ver dat de auto logischer is, en heb ik na de sportschool geen zin meer om te fietsen. Dat gaat dus niet geweldig. Ik vind de groepslessen dusdanig leuk dat ik het voornemen omtrent een nieuwe hobby in theorie kan combineren met het sporten. Dan hebben we het sparen over. Ik vrees dat dat sinds ik de groepslessen ontdekt heb een beetje minder goed gaat. Naast het feit dat ik mijn abonnement moest uitbreiden (kaching!) heb ik per ongeluk een hele dosis nieuwe sportkleding gekocht. Ik wou er toch een beetje leuk uitzien in de lessen. Bijvoorbeeld nieuwe Mason Garments. Dit zijn coole sneakers die leuk kleuren bij mijn sportoutfit. Tussenstand: al met al zo een 2,5 goed voornemen dus gehaald. Over een paar maanden weer kijken?

Random blogs vandaag

Laatste berichten

Gerelateerde berichten