AlgemeenLet op deze dingen als je machinaal gaat graven!

Let op deze dingen als je machinaal gaat graven!

Wil je voor een verbouwing van het huis graafwerk laten uitvoeren? Of ben je van plan een vijver aan te leggen in jouw tuin? Wanneer je dit met een schop doet hoef je het niet te melden. Wanneer je er een graafmachine voor gaat (laten) gebruiken moet je dit echter wel doen. Sterker nog, het is verplicht om een Klic melding aan te vragen. Ben jij benieuwd waarom en hoe dit in zijn werk gaat? Lees dan snel verder.

Waarom moet ik een graafmelding maken?

Je moet een graafmelding doen wanneer je machinaal gaat graven. Hiermee voorkom je eventuele graafschade. De gevaarlijke situaties die hierdoor kunnen ontstaan ga je dan ook gelijk uit de weg.

Denk bijvoorbeeld aan de gevolgen van wanneer je een gasleiding raakt, of een waterleiding. Ook kan je elektriciteitskabels raken tijdens het graven, met alle gevolgen van dien. Om dit te voorkomen doe je een Klic melding!

Overigens kan het natuurlijk zo zijn dat je besluit om met de hand te graven. Bedenk dat je ook met een handboor schade kan toebrengen aan kabels en leidingen. Het wordt daarom aangeraden om altijd een melding te maken.

Hoe gaat het vragen van een Klic melding in zijn werk?

Je kunt een Klic melding maken via de website van Klip App. Op deze website heb je de mogelijkheid om een particuliere of zakelijke melding te maken.

In beiden gevallen selecteer je eerst ge coördinaten van de plaats waar je gaat graven. Vervolgens geef je een toelichting van de werkzaamheden en daarna vul jij jouw eigen gegevens in. Een Klic melding doen brengt kosten met zich mee. de laatste stap bij het maken van een Klic melding is dan ook de betaling van €32,00 exclusief BTW.

Vervolgens wordt de melding in behandeling genomen. Vaak krijg je dezelfde dag nog bericht terug met alle benodigde documenten. Deze kan je dan inzien op je smartphone, tablet of computer. Op deze manier heb je ze altijd bij de hand!

Wat zijn de voordelen van de Klic App

Het gebruik van de Klic App maakt het maken van een graafmelding stukken eenvoudiger. Zeker als je vaker dan één maal een melding moet maken is het gebruik ervan erg handig. Je kunt namelijk eenvoudig via de smartphone of tablet een melding aanvragen.

Met deze app heb je altijd de relevante informatie bij de hand wanneer je aan het werk bent. Ook voldoe je ermee aan de wettelijke verplichting, zonder al het papierwerk.

De app werkt ook offline! Enkel voor het verkrijgen van de melding heb je even een verbinding met het internet nodig. Een Klic melding doen was nog nooit zo makkelijk!

Disclaimer: Doe je de klic-melding via Klic App? Let op dat Klic App data levert via het Kadaster, maar niet handelt voor of namens het Kadaster.

Random blogs vandaag

Laatste berichten

Gerelateerde berichten