AlgemeenJe nieuwe studentenkamer praktisch inrichten

Je nieuwe studentenkamer praktisch inrichten

De zomer is in volle gang en vele voormalig middelbare scholieren zijn volop aan het genieten van de zomervakantie. Maar het is ook bijna tijd om aan een studie te beginnen. Hier komt vaak bij kijken dat veel eerstejaars studenten op kamers gaan. Om deze reden schrijven we nog een artikel over het inrichten van een gezellige studentenkamer. We focussen in dit artikel vooral op het optimaal gebruik maken van ruimte. Het is namelijk natuurlijk zo dat veel studenten in een zeer klein kamertje terechtkomen. Zeker als je gaat studeren in een van de grote steden zul je niet al te veel ruimte tot je beschikking hebben.

Desondanks betekent dit niet dat het onmogelijk is om toch het gevoel te hebben dat er meer dan genoeg ruimte is. Een van de dingen die ik zelf heb geleerd toen ik een jaar naar Hong Kong reisde waar de kamers nog kleiner zijn, is dat je veel kunt doen met kleine ruimtes. De truc is dat je het creatief moet aanpakken. Een van de eerste tips die ik kan geven is om gebruik te maken van de verticale opties die je kamer biedt. Je kunt heel veel spullen kwijt door kastjes en andere dingen aan de muren te hangen. Zo is het bijvoorbeeld verstandig om ook je tv aan de muur te hangen. Een tv op een kast zetten neemt namelijk al veel ruimte in. Dit is ruimte die je anders zou kunnen opvullen met spullen die niet zo makkelijk opgehangen kunnen worden.

Een TV beugel hoeft absoluut niet duur te zijn. Ook voor studenten is het een uitstekende optie. Een andere handige optie om optimaal van je ruimte gebruik te maken zijn boekenkasten. Tuurlijk is het leuk om een foto op te hangen aan een muur maar dat in een kleine ruimte kun je veel effectiever gebruik maken van de muren. Koop bijvoorbeeld een boekenkast die tot het plafond gaat. Je kunt ongelofelijk veel spullen kwijt in een dergelijke kast, niet alleen boeken.

Een andere handige tip voor kleine ruimtes is dat je meubels kunt kopen die dubbele functies hebben. Gebruik bijvoorbeeld een tafel die ook dienstdoet als een opslagruimte. Of gebruik een tafel die uitklapbaar is. Een leuke studentenkamer hoeft niet groot te zijn. Ik heb persoonlijk in de kleinste kamers gewoond en er altijd veel plezier van gehad. Als ik terug ga naar mijn ouderlijk huis tegenwoordig heb ik zelfs het gevoel dat het veel te groot is.

Random blogs vandaag

Laatste berichten

Gerelateerde berichten