AlgemeenJe aanhanger klaarmaken voor de winter met de winterchecklist

Je aanhanger klaarmaken voor de winter met de winterchecklist

Als je een enkelas aanhanger hebt dan wil je natuurlijk wel dat deze goed de winter doorkomt. Dit geldt uiteraard ook als je beschikt over een dubbelas aanhanger. Om deze reden hebben wij de belangrijkste punten op een rijtje gezet in onze winterchecklist aanhangwagen. Een aanhangwagen koop je natuurlijk niet voor eenmalig gebruik en daarom moet deze goed onderhouden worden. Onderhoud pleeg je gedurende het hele jaar, maar als je enkelas aanhanger in de winterstalling gaat wil je natuurlijk dat deze er voor de zomer weer gebruiksklaar uitkomt.

Winterchecklist voor je aanhangwagen

De winterchecklist voor je aanhanger begint met de banden. De veiligheid van je aanhangwagen hangt tot op grote hoogte af van de mate van de staat van je banden. Het is belangrijk dat het profiel goed is zodat je genoeg grip hebt en hierdoor een goede wegligging. Tijdens gebruik is het belangrijk dat je iedere week je bandenspanning en je profiel goed bekijkt. Je ziet dan direct of er sprake is van onregelmatige slijtage of scheurtjes aan de zijkant. Kijk ook goed welke banden eronder liggen, niet iedere band is geschikt om mee te rijden in de winter vanwege gladheid en sneeuw.

De verlichting van je enkelas aanhanger

Daarnaast is het belangrijk om in de gaten te houden of je verlichting van je enkelas aanhanger juist werkt. Niemand zit te wachten op een boete als dit niet het geval is. De verlichting bestaat uit de achterlichten en remlichten, je richtingaanwijzers, contourverlichting en verlichting van je kentekenplaat. Op het moment dat één van deze lampen niet werkt dan kan je dit vaak zelf eenvoudig oplossen, mocht je niet zo handig zijn dan helpt een professional bij de autogarage je vast graag verder. Lampjes vervangen is voor hen een fluitje van een cent en het scheelt je al snel geld in je portemonnee als je een bekeuring kan voorkomen.

Andere belangrijke checks van je dubbelas aanhanger

Als je dubbelas aanhanger een kipper heeft dan is het ook van belang om de accu te checken. Bij slecht weer is het belangrijk om altijd je rijstijl aan te passen om ongelukken te voorkomen. Dit is voor jezelf en anderen hun veiligheid erg belangrijk. Ook is het belangrijk om je dubbelas aanhanger regelmatig schoon te maken. Al deze tips en tricks staan op de winterchecklist aanhangwagen van Hapert.

Random blogs vandaag

Laatste berichten

Gerelateerde berichten