AlgemeenSamenwonen? Denk aan de volgende dingen!

Samenwonen? Denk aan de volgende dingen!

Grote stap

Het is een grote stap in je leven: je gaat samenwonen! Na regelmatig bij elkaar slapen, de eerste test van samen een vakantie en (als je echt je relatie wil testen) samen een meubel in elkaar zetten, is het dan zo ver! Jullie zijn er voor gaan zitten, hebben je wensen op een rijtje gezet en de budgetten erbij gepakt en zijn op zoek gegaan. Misschien is het snel gelukt, misschien duurde het iets langer, misschien ben je nog steeds op zoek. Ik kijk graag terug op mijn eigen verhuizing waarin ik ging samenwonen. Een hectische periode, maar nog steeds een hele goede keus. In retrospect had ik wel wat dingen anders gedaan. Ik zou je daarom graag de volgende tips geven, mocht jij nog in het proces zitten.

Tijd

Stap 1: neem vrij van je werk! Zo een verhuizing gaat niet in de koude kleren zitten. Zeker als jullie beide al een eigen huisje hebben en naar een nieuwe gaan verhuizen heb je in feite niet één, maar twee verhuizingen. Dat betekent dubbel zo veel werk, dubbel zo veel stress en dubbel zo veel tijd. Drama! Wij dachten het even binnen een weekendje te doen. Ik kan je vertellen, dat is niet hoe het werkt. Het leggen van een vloer alleen al ben je zo een weekend aan kwijt. Heb je dus nog wat vakantiedagen over en een niet al te lastige baas? Neem ze dan vooral op. Het is zo veel lekkerder om op je gemak de verhuizing te kunnen regelen en niet alles  ’s avonds na het werk nog te moeten doen. En het wordt er al helemaal niet gezelliger op op deze manier. Zeker doen dus.

Compromissen

Stap 2: wees bereid om compromissen te sluiten. Goede communicatie is hierbij echt de sleutel. Dit klinkt heel vanzelfsprekend, maar iedereen die is gaan samenwonen zal het met me eens zijn: je gaat heel wat miscommunicaties krijgen. Jullie denken bijvoorbeeld allebei dat jullie bank meegaat naar het nieuwe huis, of jullie bed. Of jullie servies, aangezien die van de ander te lelijk voor woorden is. Dit laatste hebben wij letterlijk een middag ruzie over gehad. Wij waren allebei van mening dat andermans servies het lelijkste servies ter wereld was. Uiteindelijke oplossing? Compromis sluiten en een heel nieuw servies kopen. Trots opzij zetten en gewoon doen. Het is de strijd niet waard.

Succes

Ik kan nog tig andere voorbeelden bedenken, maar denk dat je met deze eerste twee stappen al een heel eind bent. Laat je even weten hoe het gegaan is?

Random blogs vandaag

Laatste berichten

Gerelateerde berichten