AlgemeenHoe tijdig ruitenwissers vervangen schade kan voorkomen

Hoe tijdig ruitenwissers vervangen schade kan voorkomen

Een auto kopen is een hele investering. Daarnaast kost het onderhouden van de auto tevens behoorlijk wat geld. Gelukkig zijn er een aantal manieren waarop je eenvoudig extra kosten door bijvoorbeeld schade kunt voorkomen. Denk hierbij aan een kleine handeling, zoals de ruitenwissers vervangen. De ruitenwissers lijken in eerste instantie maar een klein onderdeel van de algehele auto. Toch kun je niet over straat zonder goede ruitenwissers. Wanneer de ruitenwissers niet meer goed werken, zie je in de regen geen hand voor ogen meer. Daarom moeten ruitenwissers op tijd vervangen worden. Tijdig ruitenwissers vervangen kan op de lange termijn zelfs extra schade voorkomen.

Ruitenwissers vervangen voorkomt schade

Werken de ruitenwissers van jouw auto niet meer goed? Vervang ze dan op tijd! Wanneer je een lange tijd rond rijdt met kapotte ruitenwissers, kan dit een hoop schade creëren. Zo kunnen er krassen en barsten ontstaan in de autoruit. In het ergste geval moet je de autoruit laten vervangen door de opgelopen schade. Op tijd de ruitenwissers vervangen kan deze vervelende situatie en de schade eenvoudig voorkomen. Daarom moet je altijd de ruitenwissers vervangen zodra ze symptomen vertonen dat ze kapot zijn. Gelukkig is het niet al te lastig om kapotte ruitenwissers te herkennen.

Symptomen van kapotte ruitenwissers

Idealiter moet je ongeveer één tot twee keer per jaar de ruitenwissers vervangen. Het overgrote deel van de Nederlandse automobilisten doet dit echter veel te laat. Wanneer de ruitenwissers van jouw auto bepaalde symptomen vertonen, dan is het toch echt tijd dat de ruitenwissers vervangen worden. Maken ze bijvoorbeeld enorm veel lawaai? Dan drukt het blad waarschijnlijk niet goed tegen de vooruit. Het kan ook zo zijn dat het rubber zo erg beschadigd is, dat de ruitenwissers vervangen moeten worden. Daarnaast is het tevens niet goed wanneer bepaalde delen van de ruitenwisser los zitten of niet goed gemonteerd zijn.

Controleer de ruitenwissers regelmatig

Je kunt al eenvoudig wat schade voorkomen door regelmatig de ruitenwissers te controleren of ze aan vervanging toe zijn. Voel bijvoorbeeld of het rubber nog in goede staat is. Het rubber van de ruitenwissers mag niet droog zijn of scheurtjes en slijtageplekken bevatten. Is dit wel het geval? Dan moet je de ruitenwissers vervangen. Doen de ruitenwissers nog goed hun werk en veroorzaken ze geen schade op de autoruit? Dan is het nog geen noodzaak dat de ruitenwissers vervangen worden. Bij twijfel is het altijd verstandig om een expert te laten oordelen wat de staat is van jouw ruitenwissers.

Random blogs vandaag

Laatste berichten

Gerelateerde berichten