AlgemeenBovenaan mijn wensenlijstje staat een infrarood sauna

Bovenaan mijn wensenlijstje staat een infrarood sauna

Want een infrarood sauna is niet zomaar een sauna. Nee, een infrarood sauna maakt dat je minder last hebt van je spieren en je gewrichten. En dat is voor mij iets om écht naar uit te kijken. Zo’n sauna kan gewoon in je eigen huis geplaatst worden en dan kan het grote ontspannen beginnen. Een muziekje erbij uit de ingebouwde speakers en je waant je in een echt wellness-resort. Maar dan gewoon in je eigen huis. Maar hoe werkt zo’n infrarood sauna nu eigenlijk? En hoe lang en hoe vaak mag je deze gebruiken? Ik ging voor je op onderzoek uit.

Hoe werkt een infrarood sauna?

De warmte die afgegeven wordt voel je direct op je huid. Een beetje zoals de eerste zonnestralen in de lente. Je wordt van binnen heerlijk warm. En dat zonder stoom of warme lucht. Een infraroodsauna wordt dan dus ook nooit benauwd.

Hoe lang en hoe vaak mag je in een infrarood sauna zitten?

Het advies is om een volledige sessie van tussen de 20 en 30 minuten per keer te doen. Dit houdt dan in dat je bij een temperatuur van ongeveer 35 graden naar binnen stapt. De temperatuur zal gedurende je sessie oplopen tot ongeveer 65 graden Celcius. Maar jij bepaalt nog steeds waar jij je prettig bij voelt. Je kunt de temperatuur aanpassen naar wat jij fijn vindt. Je mag de infrarood sauna, als je dat wilt, iedere dag gebruiken. Vergeet niet dat het heel warm is in de cabine en dat je dus goed moet (blijven) drinken. Drink van te voren en na afloop van een sessie een groot glas water. Zo zorg je goed voor jezelf.

Mag iedereen een infrarood sauna aanschaffen?

Ja. Deze sauna’s zijn beschikbaar in verschillende uitvoeringen en formaten. Er is er dus altijd een die in jouw huis past. Je hebt geen speciale (medische) opleiding nodig om deze sauna goed te kunnen bedienen. Wel wordt aangeraden om goed de

Random blogs vandaag

Laatste berichten

Gerelateerde berichten