WonenHoutafval afvoeren met een hout container

Houtafval afvoeren met een hout container

Weer of geen weer, de mens klust. Bij goed weer buiten, bij slecht weer binnen. Zowel binnen als buiten komt er bij het klussen veel overtollig hout vrij. Veelal gaat het om hoeveelheden die een speciale hout container of groen container vragen. Bij grotere projecten is het daarom raadzaam een afvalcontainer te bestellen.

Vanaf 3 kubieke meter wordt er een hout container geleverd voor diverse klussen. Hierin kun je bewerkt hout kwijt dat zowel beschilderd als onbeschilderd is, evenals verlijmde stukken. Tuinhout, verbrand- en verrot hout hebben een aparte verwerking nodig. Zodra er meer dan 10 kuub houtafval verwacht wordt, kun je ook kiezen voor een gesloten container.

Tips voor houtafval afvoeren

Voor een goede stapeling is het handig om het hout op te breken voor je het in de container deponeert. Dit scheelt ruimte en kan je in de kosten besparen door efficiënter ruimtegebruik. Hoewel het om afval gaat, komt het hout in een beperkte ruimte terecht. Goed stapelen kost extra tijd, maar voorkomt dat later verschuivingen plaatsvinden of je container sneller vol is dan nodig.

Kosten hout container

In de meeste gevallen kun je vanaf 185 euro al een hout container bestellen, inclusief aflevering, ophalen en BTW. De container blijft vaak maximaal 8 weken staan. Mocht de container eerder vol zijn, dan kun je hem tussendoor vaak om laten wisselen voor een lege.

Groen- en tuinafval afvoeren

Bij grote herinrichting van de tuin komt er nogal wat uit de bodem. Een reguliere gft-container kan al gauw ontoereikend zijn. Om het werk goed te kunnen voortzetten is er een groen container beschikbaar vanaf 3 kubieke meter tot 12 kubieke meter. Hierin kun je zaken als takken, struiken, planten, boomstammen, bladeren, riet en gras kwijt. Grond en tuinhout hebben andere vereisten voor verzameling en verwerking.

Veiligheid

Het is een van de oudste observaties van de mensheid, en toch wordt de uitvinding te vaak opnieuw gedaan. Hout brandt. Wees daarom voorzichtig met open vuur en warmte rondom de container en voorkom ongelukken. Zorg voor goede werkkleding en een veilige werkomgeving. Nogmaals, verbrand hout wordt door veel bedrijven die afval verwerking doen geweigerd. Informeer dus voor je alles maar in de container gooit of dit wel toegestaan is. Ga ook geen ander afval in de container stoppen. In de stad komt het wel voor dat iemand een container ziet staan en 's avonds even zijn eigen overtollige rommel erin doet. Je komt dan 's ochtends bij je houtcontainer tot de ontdekking dat er een oude fiets, schemerlamp of bankstel inzit. Allemaal spullen die niet ingenomen kunnen worden en waar jij vervolgens mee zit of voor moet betalen. Een afgesloten container is een oplossing, maar een dekzeil eroverheen doen, voorkomt ook al veel van dit soort frustraties.

Random blogs vandaag

Laatste berichten

Gerelateerde berichten