Vrije TijdHoe maak jij je keuken apparaten schoon?

Hoe maak jij je keuken apparaten schoon?

Als je ze dagelijks gebruikt, moeten je keukenapparaten regelmatig schoongemaakt worden. Het is niet altijd even leuk om te doen, maar het resultaat is wel een schone en hygiënische keuken. Hier zijn een aantal tips voor het schoonmaken van je keukenapparaten.

Het schoonmaken van je gaspitten

Je kunt je gaspitten schoonmaken met een sopje van warm water en afwasmiddel. Gebruik een zachte doek of borstel om de pitten schoon te maken en spoel ze daarna af met koud water. Er is ook speciaal schoonmaakmiddel van HG dat kan helpen om je gastpitten schoon te maken. Het voordeel van een schone gaspitten is dat je voorkomt dat er etensresten achterblijven en dat je een betere gasbrander werking hebt.

Tips voor het schoonmaken van je magnetron

Je kunt je magnetron schoonmaken door een kommetje water in te zetten en hier een schijfje citroen in te doen. Zet de magnetron vervolgens aan op de hoogste stand voor 2 minuten. Laat daarna het kommetje water nog even in de magnetron staan en veeg vervolgens de binnenkant van de magnetron schoon met een doek. Door het verdampen van het water met het schijfje citroen laten de vetresten goed los waardoor je dat makkelijk weg kan poetsen.

Hoe kun je het best je koelkast schoonmaken?

Voordat je begint met het schoonmaken van je koelkast moet je er voor zorgen dat de koelkast uit staat en de stekker er uit is. In een koude koelkast kun je natuurlijk niet lekker poetsen en krijg je ijsvorming. Je moet niet vergeten om je spullen uit je koelkast te halen. Je kunt je koelkast schoonmaken met een sopje van lauw water en afwasmiddel. Gebruik een zachte doek of borstel om de binnenkant van de koelkast schoon te maken. Spoel daarna alles goed af met koud water.

Het reinigen en ontkalken van je espressomachine

Een espresso machine ontkalken kan met een ontkalkingsmiddel of azijn. Doe het ontkalkingsmiddel in de watertank of doe een paar glazen azijn in de watertank en vul de tank vervolgens met water. Zet de espressomachine aan en laat het ontkalkingsmiddel of de azijn door de machine lopen. Doe vervolgens een aantal keren koud water door de machine heen om alle resten te verwijderen.

Maar hoe ontstaat kalkaanslag in je espressomachine?

Dit komt doordat het water in je espressomachine verhit wordt tot 90 graden Celsius. Wanneer dit water verhit wordt, ontstaan er kalkdeeltjes. Deze kalkdeeltjes kunnen zich vastzetten in de machine en op deze manier ontstaat kalkaanslag.

Hoe kun je het beste je oven schoonmaken?

Je oven schoonmaken is niet heel erg moeilijk, maar wel tijdrovend. Je kunt je oven schoonmaken door een sopje te maken van water en afwasmiddel. Gebruik een zachte doek of borstel om de binnenkant van de oven schoon te maken. Spoel daarna alles goed af met koud water. Voor een diepere reiniging kun je speciale ovenreiniger gebruiken. Van HG heb je speciale ovenreiniger.

Hoe kun je het best je afwasmachine schoonmaken?

Het is belangrijk om je afwasmachine regelmatig schoon te maken om te voorkomen dat er etensresten achterblijven en er schimmels gaan groeien. Je kunt je afwasmachine schoonmaken door een sopje te maken van water en afwasmiddel. Gebruik een zachte doek of borstel om de binnenkant van de afwasmachine schoon te maken. Spoel daarna alles goed af met koud water.

Random blogs vandaag

Laatste berichten

Gerelateerde berichten