AlgemeenHoe pak je een opleveringsschoonmaak aan?

Hoe pak je een opleveringsschoonmaak aan?

Dit jaar verhuisde ik met mijn onderneming naar een nieuw pand. De verhuurder eiste van mij dat ik een opleveringsschoonmaak zou verzorgen. Ik wist meteen dat ik dat uit moest besteden, aangezien ik daar geen extra krachten voor beschikbaar had. Een kennis van me kon me een goed bedrijf aanraden dat de opleveringsschoonmaak zou kunnen verzorgen. Deze partij heb ik in de arm genomen. Dat was een goede beslissing. De schoonmaak werd professioneel aangepakt en uitgevoerd. Ik had er zelf geen omkijken naar op dat moment. Bovendien kon het bedrijf ook vloeronderhoud verzorgen. Na het verplaatsen van al onze materialen en machines bleek de vloer behoorlijk aangetast, door jarenlang gebruik. Samen met de verhuurder van het pand heb ik besloten het schoonmaakbedrijf ook in te zetten voor vakkundig vloeronderhoud. Op die manier kon ik het pand goed achterlaten zonder daar veel werk of kosten aan te hebben. Als je zelf een opleveringsschoonmaak moet verzorgen raad ik je dan ook aan dat uit te besteden. De kosten die hieraan verbonden zijn, zijn het in mijn ogen ruimschoots waard een extern bedrijf in te huren. 

Schoonmaak voorbereiden

Uiteraard verzorgt het schoonmaakbedrijf niet je totale verhuizing. Je zult dus zelf het pand leeg moeten halen en afspraken moeten maken voor de opleveringsschoonmaak en eventueel ook het vloeronderhoud. Ik raad je aan een planning te maken, waarbij je terug telt vanaf de dag dat je verhuisd wilt zijn. Zo kun je goed inschatten op welke dagen je welke acties uit moet voeren. Schat je tijd daarbij niet te ruim in. Er zijn altijd zaken die meer aandacht vragen dan je van tevoren had ingeschat. Bij ons was dat bijvoorbeeld het verplaatsen van een kantbank. Deze paste moeilijk door de deur van ons nieuwe pand. De roldeuren werden op dat moment vervangen en daar had ik geen rekening mee gehouden. We liepen hierdoor ruim een halve dag vertraging op, terwijl de tijdsdruk er behoorlijk op zat. Dat levert een boel stress op. Je voorkomt dat nooit helemaal, maar slim plannen helpt wel. Omdat ik de rest van de verhuizing goed gepland had liepen we verder geen vertraging op. 

Verhuizing afsluiten

Als je eenmaal op je nieuwe plek bent aangekomen staat je daar ook nog heel wat werk te wachten. Alle machines moesten geïnstalleerd worden. Voor we weer draaiden waren we bijna een week verder. Toen dat eenmaal gelukt was heb ik mijn werknemers getrakteerd op een borrel. Iedereen had hard gewerkt, met een prima resultaat. Een bedrijfsverhuizing gaat niet alleen om het vertrek, maar natuurlijk ook om de start op een nieuwe plek. Dat moet je vieren. Zo kun je met een goed gevoel beginnen op een nieuwe locatie.

Random blogs vandaag

Laatste berichten

Gerelateerde berichten