AlgemeenVier vragen over het gebruik van een aroma diffuser

Vier vragen over het gebruik van een aroma diffuser

Iedereen kent het wel; je hebt het afval net te laat weggebracht, de kattenbak moet nodig ververst worden of de buren hebben vandaag boerenkool met worst gekookt. In ieder geval hangt er een onprettige geur in huis. Met een aroma diffuser heb je dit probleem niet meer. Dit apparaatje, ook wel bekend als aroma vernevelaar of olie diffuser, zorgt er namelijk voor dat je huis altijd heerlijk ruikt. Zo heb je nooit meer last van nare geurtjes.

Hoe werkt een aroma diffuser?

Een aroma diffuser verspreidt de geur van een etherische olie naar keuze. Dit doet het apparaat door kleine, frequente trillingen uit te sturen. Niet alleen komt hiermee een geur vrij; ook helpt een aroma diffuser om de luchtvochtigheid binnenshuis op peil te houden. Diffusers kunnen dan ook bijdragen aan de gezondheid. Met hun stijlvolle designs en natuurlijke vormen zorgen ze bovendien ook nog eens voor een mooie toevoeging aan je interieur. Er zijn verschillende soorten diffusers in verschillende vormen, geschikt voor elke inrichting.

Wat is etherische olie?

Een andere naam voor etherische olie is aromatische, essentiële of vluchtige olie. Het zijn oliën met een prettige geur. Etherische olie wordt al eeuwenlang gewonnen uit planten. Het product is dus volledig natuurlijk, daarom zijn de oliën ook geschikt voor vegetariërs en veganisten. Het gebruik van deze oliën werkt vaak rustgevend en ontspannend, de oliën worden daarom ook regelmatig gebruikt bij yoga en meditatie.

Welke soorten olie kun je gebruiken?

Afhankelijk van welke etherische olie je kiest, heeft een aroma diffuser ook een therapeutische werking. Als je last hebt van stress of onrust kun je bijvoorbeeld kiezen voor geuren als lavendel of sinaasappel. Deze geuren helpen je lichaam en geest te ontspannen en tot rust te komen. Voel je een verkoudheid of griep opkomen? Dan bieden eucalyptus of tea tree olie de oplossing. Deze geuren zijn goed voor de ademhaling en kunnen ervoor zorgen dat een verstopte neus weer open gaat. Je kunt etherische olie zelfs inzetten bij het bestrijden van ongedierte. De geur lemongrass is effectief tegen zilvervliegjes, muggen en vliegen. Deze dieren hebben namelijk een hekel aan die geur.

Waar kun je een diffuser het beste neerzetten?

Door de verschillende opties en werkingen is een diffuser een veelzijdige toevoeging aan je interieur. Denk voor rust en ontspanning bijvoorbeeld eens aan je kantoor. Tijdens je werk is het fijn om gestimuleerd te worden om rustig te blijven. In de slaapkamer kan je een diffuser juist inzetten voor een goede nachtrust. En in de woonkamer en keuken breng je veel tijd door, dus ook hier is het fijn om gezonde, lekker ruikende lucht in te ademen.

Random blogs vandaag

Laatste berichten

Gerelateerde berichten