AlgemeenDe aantrekkingskracht van tweedehands

De aantrekkingskracht van tweedehands

De meeste mensen, streven naar luxe producten. Dure dingen kopen is een statussymbool binnen onze maatschappij waarmee je je van andere mensen kunt onderscheiden. Sommige producten die vroeger als luxeproduct gezien werden, zoals een auto of telefoon, zijn tegenwoordig al heel normaal geworden. Andere producten, zoals een jacht of helikopter, zijn nog steeds buiten het bereik van veel mensen. En hoewel het goed is om ergens naar te streven in je leven, moet je het ook accepteren wanneer iets niet lukt. Niet iedereen is voorbestemd om miljonair te worden. Maar ook mensen met een goed inkomen hoeven niet altijd nieuwe spullen te hebben. Tweedehands artikelen zijn niet alleen goedkoper, maar kunnen soms ook een speciale aantrekkingskracht hebben.

Goedkoper

De belangrijkste reden voor veel mensen om tweedehands te kopen, is dat het goedkoper is dan nieuwe producten. Wanneer een product al gebruikt is, wordt de waarde van het product verminderd. Hierdoor wordt het product goedkoper. Dat betekent echter niet dat tweedehands producten niet goed zijn. Een tweedehands auto kopen kan bijvoorbeeld prima en wordt dan ook door veel mensen gedaan. Hierbij is het wel handig om naar de kilometerstand van de auto te kijken, maar er zijn genoeg auto’s die nog in prima staat zijn en toch verkocht worden. Wanneer je gezin bijvoorbeeld onverwachts uitbreidt, en je daardoor een grotere auto nodig hebt. Het kopen van een tweedehands telefoon is ook heel normaal. Het is eigenlijk hetzelfde als kinderen die de oude telefoon van hun ouders krijgen, dat is in de basis ook een tweedehands telefoon. Natuurlijk moet je altijd de kwaliteit van tweedehands producten checken, maar wanneer je een goed product voor een lagere prijs kunt kopen, waarom niet. 

Vintage

Een andere reden voor mensen om tweedehands spullen te kopen, is omdat het vintage is. Eigenlijk mag je vintage spullen niet tweedehands noemen, maar vaak is het wel zo. Bijvoorbeeld meubilair van 100 jaar oud wat nog in een goede conditie is. Het is raar om aan te nemen dat in 100 jaar niemand het meubilair gebruikt heeft. Maar juist doordat het meubilair zo oud is, heeft het in eens meer waarde gekregen en noemen we het vintage. In dit geval zijn tweedehands spullen dus juist duurder geworden. Dit geldt niet alleen voor meubilair, maar ook bijvoorbeeld voor sieraden en kleding. Mensen zeggen weleens dat alles weer terug komt in de mode als je maar lang genoeg wacht. Als je dus lang genoeg wacht en je oude kleding komt weer in de mode, is het ineens vintage geworden. 

 

Random blogs vandaag

Laatste berichten

Gerelateerde berichten