De allerleukste dingen om te doen in de laatste maand van het jaar: december

0
352

Als ik denk aan december, dan denk ik aan een maand vol gezelligheid en lekker eten. In december maak je tijd om gezellige dingen te doen met vrienden en familie, maak je alvast goede voornemens en hoop je op een beetje geluk door een lot voor de loterij te kopen. Misschien heb je deze maand vakantie opgenomen en wil je graag wat inspiratie om te gaan doen. In deze blog heb ik een aantal tips voor je op een rijtje gezet! 

Kerstmarkt bezoeken 

Beleef een echt wintersprookje door een kerstmarkt te bezoeken! Gelukkig hoeven we ons land niet uit, want er zijn genoeg magische kerstmarkten in ons kleine landje zelf. De aller grootste kerstmarkt vind je in Dordrecht. Dit jaar kun je de kerstmarkt bezoeken vanaf 13 tot en met 15 december. De kerstmarkt heeft ruim 300 kramen en er is de hele dag genoeg vermaak door live entertainment. Of bezoek de kerstmarkt in Maastricht en ga voor een ritje in het gigantische reuzenrad. Mocht je geen genoeg kunnen krijgen van kerstmarkten, dan kun je hierna ook nog lekker struinen over de kerstmarkt in Valkenburg. Van de ene naar de andere kerstmarkt is het namelijk maar 20 minuutjes rijden. 

Stemmen op de top 2000 

Vanaf eerste kerstdag tot en met het einde van het jaar kun je weer luisteren naar de top 2000! Tot en met zaterdag 7 december is het nog mogelijk om jouw stem uit te brengen op je favoriete song. Op 20 december zal de volledige top bekend gemaakt worden van het jaar 2019. Wat ook nog super leuk is om te doen is een bezoekje brengen aan het top 2000 café. Je hoeft niet te reserveren, maar je kunt gewoon langskomen en je betaalt slechts €3,00 om naar binnen te komen. 

Staatsloten kopen

December is de magische maand waar dromen uitkomen niet waar? Misschien heb jij wel net een bonus gekregen en hoop je op een beetje geluk door een lot te kopen voor de Staatsloterij. De kans is echt heel klein dat je ook daadwerkelijk wint. Maar hoe leuk is het om te fantaseren wat jij straks allemaal kunt gaan doen met een paar miljoen. Doe daarom nog mee aan de Staatsloterij 10 december! Wellicht ga jij er straks toch wel vandoor met 8,1 miljoen. 

Schaatsen 

Er bestaat een kans dat het in december zo koud is dat er lekker buiten op natuurijs geschaatst kan worden. Alhoewel we dit de afgelopen jaren niet zo zeer meer hebben mogen mee maken. Gelukkig zijn er genoeg leuke ijsbanen in Nederland. In november/ december worden er zelfs ijsbanen geplaatst in de steden zoals Amsterdam, Scheveningen, Arnhem, Utrecht en Apeldoorn. Deze ijsbaantjes zijn voorzien van knusse sfeerverlichting en achteraf kun je koek en zopie halen. Dus pak je schaatsen maar uit de kast en kom in de winterse sferen door lekker te gaan schaatsen in de stad. 

Taarten bakken

Een grote kans dat het in december weer is waarbij je liever binnen blijft zitten. Een goed en lekker idee is dan om een taart te bakken! Met al die feestdagen in het vooruitzicht zijn er natuurlijk genoeg redenen om heerlijke taartrecepten uit te proberen. De taart die ik het liefst eet in december is een red velvet. Wat is jouw favoriete taart? Laat het me weten via een reactie.