AlgemeenEen ruimte gezelligheid geven

Een ruimte gezelligheid geven

Nu we in deze tijden veel thuis moeten zitten door het coronavirus, is het extra belangrijk om je huis extra gezellig te maken. Er zijn verschillende manieren om dat te doen en in deze blog wil ik jullie daar een paar tips over geven. 

Tip 1: Knusse verlichten

Verlichting is een basiselement in je woonkamer of een andere kamer in je huis. Er zijn verschillende manieren om het huis te verlichten. Zo is de meest voorkomende manier natuurlijk gewoon lampen. Dit zijn bijvoorbeeld gewoon een wandlampje, een tafellamp of een spotje. Een niet veel voorkomende manier, maar wel een hele leuke, is een led strip. Neem bijvoorbeeld een led strip warm wit. Deze strip heeft een warme en gezellige kleur voor in je kamer. Led strips zijn flexibel en zijn gemakkelijk op te hangen. 

Tip 2: Warme kleuren

Heb je iets meer tijd de komende weken? Misschien is het dan een goed idee om de kleur van de muren is te veranderen. Ga voor warme kleuren zoals poederroze, okergeel of beige. Deze kleuren hebben een blauwe ondertoon. Zo krijgt je kamer een extra warme sfeer en maakt het alles gelijk een stuk gezelliger. 

Tip 3: Gezellige accessoires

Een kamer zonder aankleding zoals accessoires is al gauw saai. De juiste accessoires brengen gelijk meer sfeer in je ruimte. Investeer extra in planten. Deze zorgen naast zuurstof ook gelijk voor meer levendigheid in je kamer. Of kies voor sfeervolle kandelaars of een leuk vloerkleed. Een vloerkleed zorgt er daarnaast ook nog voor dat je warme voeten krijgt, want wie houdt er nou van koude voeten? Ben je je slaapkamer aan het opleuken? Dan is een goed en leuk dekbed het geld echt waard. Een paar leuke kussentjes op het bed maakt het helemaal af. 

Tip 4: Persoonlijke sfeer door foto’s

Om een persoonlijke indruk te geven aan een kamer, zijn foto’s altijd een goede oplossing. Er zijn verschillende manieren om je huis van foto’s te voorzien. Zo kun je op een doek een foto laten printen. Tegenwoordig zijn de polaroid foto’s weer helemaal in. Om dit te kunnen doen heb je een speciale polaroid camera nodig. Maar goed nieuws! Tegenwoordig kun je bij veel printshops ook je foto speciaal in een polaroid afdruk laten afdrukken. 

Tip 5: Maak gebruik van verschillende materialen

Wat ook een heel leuk effect kan geven in een kamer, is het mixen van diverse soorten materialen. Zo kan je fluwelen stoffen combineren met satijn of nepbont.

Random blogs vandaag

Laatste berichten

Gerelateerde berichten