AlgemeenBijzondere manieren om jouw hond te verwennen

Bijzondere manieren om jouw hond te verwennen

De trouwste vriend van de mens is natuurlijk de hond. Persoonlijk ben ik gek op zowel honden als katten. Als het kon zou mijn huis vol zitten met de liefste huisdieren. Nu moet ik het doen met mijn kat en hond. Om alle liefde die ik heb voor dieren te geven, kies ik ervoor om mijn huisdieren van tijd tot tijd op een bijzondere manier te verwennen. Het is natuurlijk altijd een goed idee om je hond een leuk speeltje te geven van bijvoorbeeld KONG of een ander bekend merk. Er zijn echter veel meer mogelijkheden dan je denkt! Daarom ontdek je vandaag hier de beste manieren om jouw hond te verwennen.

Lekker de natuur in zodra het kan

Het ligt een beetje voor de hand, maar je maakt jouw hond al ontzettend blij door lekker te gaan wandelen. Daarom ga ik zodra het kan eropuit met mijn trouwe vriend. Mijn hond vindt het bijvoorbeeld heerlijk om te wandelen in de bossen. Je kunt ons regelmatig tegenkomen in de omgeving van het natuurreservaat Kachelduin in Noordwijk. Uiteraard verwen je jouw hond al door heerlijk te gaan wandelen in het park, het strand of het wandelpad dat ik de buurt ligt. Een hond is nou eenmaal een dier dat veel beweging nodig heeft. Zeker de grotere honden moeten echt regelmatig een afstand afleggen.

Heerlijk ontspannen door massage

Je verwacht het misschien niet, maar je kunt jouw hond bijzonder goed verwennen door hem een massage te geven. Mensen genieten van een massage doordat de spieren weer los worden gemaakt en je tot ontspanning komt. Voor honden geldt hetzelfde. Zij hebben ook spieren. Door middel van een massage draag je bij aan een gezonde levensstijl voor jouw hond en tegelijkertijd verwen je hem ook nog eens! Je masseert je hond al wanneer je hem iets harder aait dan normaal. Hierdoor daalt de bloeddruk, verdwijnt de stress en heb je een heerlijk momentje met jouw grootste vriend. Bovendien is zo’n massage een goed moment om aandacht te voelen hoe het met jouw hond gesteld is. Je voelt namelijk al gauw waar mogelijk zwellingen zitten of welke plekken pijnlijk zijn.

Verwennen met bijzonder speelgoed

Een andere manier om jouw hond te verwennen is door hem bijzonder speelgoed te geven. Persoonlijk ben ik enorm fan van KONG. De hondenspeeltjes van KONG zijn namelijk erg bijzonder. Het merk KONG maakt duurzaam speelgoed van rubber. Dankzij het materiaal zullen de speeltjes van KONG lekker stuiteren en voor veel speelplezier zorgen. Mijn hond staat te kwispelen als ik zijn KONG te voorschijn haal. Mijn geheim? Ik stop allerlei soorten koekjes in het rubberen KONG speelgoed. Al kauwend en spelend krijgt hij het voor elkaar om de koekjes te vinden. Met het speelgoed van KONG verwen je jouw hond op een verantwoorde manier. Hij moet namelijk wel wat doen om zijn beloning (los) te krijgen.

Random blogs vandaag

Laatste berichten

Gerelateerde berichten