GezondheidEen tocht door Italië

Een tocht door Italië

Afgelopen zomer was ik in Italië samen met mijn vriendin, en daar hebben we een geweldige tocht door het midden van het land gemaakt. Aangekomen op het vliegveld hebben we een autootje gehuurd, een Fiat 500 waar het dakje van open kon, en toen zijn we lekker gaan touren.

De grote steden zijn mooi, maar Rome, Firenze en Sienna hadden we al een keer gezien. Dit keer gingen we echt voor het platteland. We kwamen voor de wijn, het goede eten, en de Italiaanse schoonheid. En van alle drie heb je er genoeg als je door de glooiende heuvels van Toscane rijdt.

Verblijf

Wanneer je door het platteland van Italië trekt, zijn er eigenlijk twee goede plekken waar je kan verblijven: een B&B of een Agriturismo. Om bij de eerste te beginnen: een B&B is een Bed and Breakfast. Dit zijn vaak huizen die een lokaal iemand heeft omgetoverd tot een klein verblijf. Je krijgt vaak niet meer dan een simpele kamer met een en-suite badkamer, en ’s ochtends wordt er ontbijt voor je geserveerd.

Wat zo leuk is aan een B&B op het platteland, is dat de mensen die het runnen heel erg betrokken met je zijn. Een B&B heeft namelijk een maximaal aantal kamers, want als het er meer zijn dan dit aantal dan heet het niet meer een B&B, maar een hotel. Dus juist omdat er maar een paar mensen verblijven, ben je al direct een hele speciale en gewaardeerde gast.

Agriturismo

Maar de mooiste manier van verblijven op het Italiaanse platteland is op een zogenaamde agriturismo. Dit is een combinatie van een boerderij en een gastenverblijf. Vaak is het juist een oudere boerderij, en wordt er niet echt meer verbouwd aan het land, maar hierdoor heb je vaak wel enorm mooie huizen waar je in kan verblijven. Hier is zo’n groot boerenhuis vaak verdeeld in kamers, maar ook een paar appartement. Daarom kan je er ook met je gezin goed verblijven.

Zo’n agriturismo heeft vaak een heel groot oppervlak aan eigen land, en de klassieke agriturismo karakteriseert zichzelf met een lange oprit en soms wel meerdere inrijpoorten. Zo’n oprit wordt dan begeleid door een hele rij met bomen en als je hier overheen rijdt zie je in de verte het grote huis verschijnen. Als ik daar aan denk, dan waan ik me direct weer in het prachtige Italië wat ik die vakantie heb leren kennen. Een aanrader voor eenieder!

Random blogs vandaag

Laatste berichten

Gerelateerde berichten