ZakelijkVoordelen van een zit sta bureau

Voordelen van een zit sta bureau

Werkdagen en werkuren verschillen ontzettend per beroep. Als bouwvakker bijvoorbeeld begin je vaak vroeg in de ochtend al, terwijl je als chauffeur vaak ook nachtdiensten draait. Kantooruren zijn echter vaak hetzelfde. De meeste kantoren beginnen tussen 08:00 en 09:00 en sluiten hun deuren tussen 17:00 en 18:00. Deze dagen worden vrijwel altijd doorgebracht achter je computer aan je bureau, af en toe afgewisseld met een meeting. Het is dan ook niet gek dat veel werknemers tijdens hun pauze naar buiten gaan om een lange wandeling te maken, om op deze manier nog een beetje aan hun dagelijkse beweging te komen. De laatste tijd is men hier steeds minder tevreden mee en daar is een oplossing voor bedacht. Tegenwoordig zul je een zit sta bureau op veel kantoren kunnen terugvinden. Een zit-sta bureau is een bureau met verschillende standen. Zo kun je hem op een normale stand zetten en kun je gewoon achter je bureau zitten, maar je kunt hem ook hoger zetten waardoor je er achter kunt staan. Wanneer je 75% van de tijd zit en 25% van je werktijd staat, zou dit een positieve werking moeten hebben, maar wat zijn nou precies de voordelen van zo’n zit-sta bureau?

Minder rugklachten

Als je lang in de auto of avonden op de bank zit, zul je merken dat je na enige tijd last begint te krijgen van je rug. Dit komt doordat je wervelkolom als je zit niet in een natuurlijke houding is. Staan is een stuk beter voor je wervelkolom en dus zal een zit-sta bureau leiden tot minder rugklachten. Zo kun je hier ook gebruik maken van stapelbare kantinestoelen voor een ideale houding tijdens het werken.

Makkelijker bewegen

Een zit-sta bureau is zowel goed voor je fysieke als voor je mentale gezondheid. Wanneer je staat zul je sneller even weglopen om koffie te halen, waardoor je dus op een dag meer beweegt. Ook loop je sneller naar een collega toe om even een praatje te maken. Meer sociaal contact is goed voor je mentale gezondheid.

Verhoogde productiviteit

Door soms van positie te wisselen blijven je hersenen actief. Je zult het op je werk vast wel eens merken dat je na een paar uur steeds een beetje suffer wordt. Door op zo’n moment te gaan staan voorkom je dat je minder hard gaat werken en ben je dus een stuk productiever. Ook kun je staand vaak beter bellen, omdat je dan vanzelf een stuk energieker over komt.

Random blogs vandaag

Laatste berichten

Gerelateerde berichten