ZakelijkVan je hobby je werk maken

Van je hobby je werk maken

Afgelopen zomer ben ik gestart met mijn opleiding fotografie. Ik wil van mijn hobby mijn werk maken. In Azië ben ik erachter gekomen dat mijn passie bij fotografie ligt. Ik verkocht mijn eerst portret voor maar liefst 5.000 euro. Het was voor mij wel duidelijk dat ik iets met fotografie wilde gaan doen. Ik ben allerlei soorten camera’s aan het testen om te kijken welke het best past bij mijn stijl. De stijl die het best bij mij past is landschap. Ik wil de wereld over reizen om de mooiste gebieden vast te leggen. Mijn volgende bestemming is dan ook IJsland.

Een van de mooiste plekken

Reizen in IJsland is in één woord waanzinnig. Fotografen staan in de rij om hier een opdracht te scoren. Het is maar drie uur vliegen vanaf Amsterdam en je vindt hier de mooiste combinaties van landschappen zoals je die nergens anders ter wereld kan vinden. Er zijn gletsjers, vulkanen, zwarte stranden en watervallen. Mijn doel is om vast te leggen alsof het lijkt dat je in een hele andere wereld bent. Voor mijn reis neem ik mijn Canon mee. Voor de leuke momenten in mijn plakboek (die ik overal mee naar toe neem op reis) neem ik mijn photoflyer mee. Deze instant photo frame geeft je direct een foto zodra je deze hebt genomen op een instax kader. Het gave aan deze camera, is dat ik het frame helemaal kan personaliseren. Elke stad of elk land waar ik kom, maak ik het frame in het teken van de cultuur van die plek. Zo blijft de herinnering beter, en kan ik een mooie verzameling maken voor later.

Leren fotograferen

Fotografie is niet gemakkelijk. Ja, dat is het wel op je telefooncamera, maar zodra je een echte professionele camera in je handen hebt praat je over iets anders dan alleen een knopje indrukken. Een fotograaf worden is dus niet het lastige, maar mooie foto’s maken is nog wel een hele kunst. Toen ik alle technische kennis had over de camera, merkte ik dat de kwaliteit van mijn foto’s ook vooruitgingen. Ik heb hiervoor een cursus gevolgd van een jaar.

Voor sommige opleidingen tot vrije beroepen, kun je een diploma halen, voor andere opleidingen ‘slechts’ een certificaat. Dit is omdat je voor bepaalde beroepen nou eenmaal talent nodig hebt om er iets mee te kunnen bereiken.

Mijn reis is pas net begonnen en ik ben van plan om nog veel meer te zien van de wereld met mijn camera.

Random blogs vandaag

Laatste berichten

Gerelateerde berichten