AlgemeenThuis zaken doen

Thuis zaken doen

Stel je werkt in een groot bedrijf of je bent ondernemer. Zou het niet aangenaam zijn om van thuis uit te kunnen werken? Mails beantwoorden, offertes maken, klanten contacteren, die belangrijke telefoon naar de leverancier. Allemaal zaken waarvoor je niet op kantoor moet zitten, zaken die je vanuit je zetel of van op je terras kan doen. Steeds meer werkgevers laten hun werknemers toe om van thuis uit te werken. En steeds meer ondernemers maken van hun huis hun thuiskantoor. Gedaan met hoge kosten voor kinderopvang, gedaan met het missen van dat ene bestelde pakje dat net vandaag geleverd werd. Gedaan met vakantiedagen opnemen als ze je nieuwe wasmachine komen installeren. Het vereist discipline en enkele basisbenodigdheden zoals een computer of laptop, een printer met een cartridge, een telefoon en internetverbinding en je bent vertrokken. De rest van je thuiswerkomgeving richt je in naar behoeven; een comfortabele bureaustoel, een aparte kamer of gewoon aan de keukentafel. Aan jou de keuze.

Daarnaast is het belangrijk om je vergaderingen en afspraken zo in je agenda te plannen dat deze samenvallen op de dagen dat je wel op kantoor of op verplaatsing bent. Zo voorkom je dat je op de dagen dat je van thuis uit werkt, toch nog de baan op moet voor die ene vergadering. Het vergt wat planningsvermogen, doch timemanagement en een goede agenda kunnen je hiermee snel op weg helpen.

Voordelen van thuis werken

Je zaken van thuis uit afhandelen biedt heel wat voordelen. Naast het thuis zijn voor allerhande praktische zaken, kun je ook voor jezelf een rustige omgeving creëren waarin je concentratie op zijn hoogste punt is. Rustgevende muziek, volledige stilte of het rustige geroezemoes van de andere gezinsleden. Ook hier heb je heel wat vrijheid. Gedaan met luidruchtige kantoren en collega’s die je om de haverklap komen storen, thuis ben jij baas. Thuiswerken geeft ook het voordeel dat je je uren zelf in deelt. Kies je voor een lange werkvoormiddag, stop je ’s middags om te gaan lunchen met een vriend of naar de fitness te gaan en werk je ’s avonds langer door. Je kan je helemaal aanpassen aan wat jouw gezin en jouw privéleven nodig heeft.

Van thuis uit werken biedt dus heel wat voordelen en vrijheden, doch is enkel geschikt voor mensen met een ijzersterke discipline en motivatie om hun werk uit te voeren. Dit is een stuk zelfkennis. Ben jij iemand die heel geconcentreerd kan doorwerken, ook als er andere leukere activiteiten naar je lonken? Kan je de lokroep van een terrasje bij prachtig weer weerstaan? Of de zoveelste nieuwe serie op Netflix toch uitstellen tot als het werk gedaan is? Dan ben jij de geschikte persoon om van thuis uit te werken. Overleg het met je leidinggevende of je collega’s en geniet van je verworven extra vrijheid en verantwoordelijkheid.

Random blogs vandaag

Laatste berichten

Gerelateerde berichten