AlgemeenWe moeten heel gauw duurzamer gaan worden

We moeten heel gauw duurzamer gaan worden

Misschien heb je het al gehoord: een paar dagen geleden werd een rapport uitgebracht door wetenschappers van het IPCC dat de wereld heel hard naar de verdoemenis gaat. En dit keer is het geen bangmakerij. Als we niets doen warmt de aarde te hard op, en gaan ecosystemen kapot. Als de aarde meer dan 2 graden opwarmt binnen 20 jaar hebben we een probleem. Al het koraal zal afsterven. De zeespiegel stijgt nog veel verder. Onze uitstoot is te hoog, en daardoor warmt de aarde op. De tijd om duurzamer te gaan leven is nu. In deze blog bespreek ik mogelijkheden om duurzamer te worden.

Duurzamer met energie

We moeten onze energie nog groener gaan opwekken. Veel van de energie die we nu hebben is nog grijs (een combinatie van groen en slecht). We moeten alle non-groene vormen van energie eigenlijk helemaal uitbannen. Zonnepanelen en windmolens zullen een groot oppervlak van de aarde moeten beslaan om het rendabel te maken. Ook is het nu de tijd om na te gaan denken over energieopslag. Die zorgen ervoor dat er geen enkele energie verspild wordt. Met goed werkende transformatorstations worden ook meerdere problemen verkomen. Ook kunnen auto’s elektrisch worden. We mogen niet eens meer vliegen als het heel erg wordt, want ook dat zorgt voor veel uitstoot.

Duurzamer eten

De grootste boosdoener van onze uitstoot is de bio-industrie. We eten veel vlees. Bij het produceren van vlees wordt veel water en energie verspild, en het belangrijkste: het heeft een zeer hoge CO2 uitstoot. Helaas, we zullen met z’n allen over moeten gaan op vegetarisch eten. Het is veel beter voor onze arme aardbol. Er zijn tegenwoordig heus lekkere vleesverangers, je proeft eigenlijk het verschil al niet meer. Ook kan er gekeken worden naar de opties voor kweekvlees. Het probleem is dat dat nog in de kinderschoenen staat en dat het niet snel genoeg van de grond gaat komen om het probleem voor te zijn.

Als iedereen zich nou even aan het akkoord van Parijs zou houden

Een van de ergste dingen is dat zelfs nu veel landen zich niet aan het akkoord van Parijs houden. Dit zijn voornamelijk ontwikkelingslanden die het zich gewoon niet kunnen verloorloven. Maar ook President Trump heeft Amerika zelfs uit het akkoord getrokken. De uitstoot zal waarschijnlijk voor hen dus alleen nog maar stijgen. En dat terwijl die echt omlaag moet. Mensen, word eens wakker. Als we nu niets doen verandert de aarde voorgoed. Daar is niets gezelligs aan.

Random blogs vandaag

Laatste berichten

Gerelateerde berichten